ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vremea e precum sunt și vremurile. Iar noi culegem azi ceea ce am semănat de ani de zile. Am acceptat fără împotrivire ca neghiobii dornici de înavuțire să taie pădurile și să lase în urma lor doar munți și dealuri golașe. Iar acum ne miram când vin puhoaiele peste noi, luând cu ele mașini, case sau vieți.

Ȋn fiecare vară ne lovesc inundațiile, ca niște iminente tragedii. Prima oară ne-am îngrozit în 2005, când a fost afectat județul Timiș. Pe urmă însă, n-am fost în stare să construim, într-un deceniu, niște amărâte de diguri în calea apelor.

Poluăm în neștire, albiile râurilor sunt pline de peturi, resturi menajere și bușteni. Iar în marile orașe vezi mai multe mașini pe străzi decât pietoni pe trotuare. Și apoi ne îngrijorăm că e ba prea cald, ba prea ploaie. Că vine peste noi grindina cât pumnul sau că  ne lovesc, din senin, tornadele.


Ȋn județul Mureș, vijelia care s-a abătut asupra localităților Cuci și Dătășeni a distrus acoperișurile a sute de case și a pus la pământ 28 de stâlpi de electricitate. Imaginile sunt incredibile: furtuna a răsucit stâlpii de metal ca într-un pumn uriaș și apoi i-a pus la pământ.
 
 
 
 
 
Vremea e precum sunt vremurile. Iar noi culegem astăzi ceea ce am semănat, din nepricepre sau din nepăsare, ani de zile.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews