ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA a aterizat în Ucraina pentru a marca prima aniversare a războiului, devenind cel mai recent dintr-o serie de aliați occidentali care și-au întărit promisiunile de ajutor militar și condamnarea vocală a Rusiei cu o vizită în țara lui Zelenski, relatează Sky News.
 
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că negocierile de luni cu președintele american Joe Biden, aflat într-o vizită supriză la Kiev, au fost „fructuoase” și „cruciale".
 
„Sperăm ca 2023 să devină un an al victoriei”, a adăugat Zelenski, potrivit Știripesurse.
 
„Reconstituirea și recuperarea justiției este, de asemenea, importantă... iar agresorul trebuie să își asume responsabilitatea pentru agresiune și să ramburseze daunele”, a spus Zelenski, înainte de a mulțumi SUA pentru sprijinul acordat.
 
De subliniat că o asemenea „vizită-surpriză” nu se putea face fără acordul Rusiei și al lui Vladimir Putin personal, stabilit cel mai probabil cu mult timp înainte, în cadrul întâlnirilor dintre șefii serviciilor speciale americane și ruse.

VIDEO:
 
. DO