ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republicanii susțin că președintele Joe Biden ar fi fost implicat în afacerile controversate ale fiului său Hunter în străinătate, care s-ar întinde pe 50 de țări diferite, au declarat joi legislatorii într-o conferință de presă, potrivit dailymail.

Aceasta vine la o zi după ce republicanii au obținut 218 locuri în Camera Reprezentanților, consolidându-și majoritatea - și puterile de investigare - în următorul Congres.
 

Președintele a negat de mult timp implicarea și cunoașterea afacerilor externe ale fiului său - dintre care unele sunt investigate de autoritățile federale. Dar reprezentantul James Comer l-a acuzat pe Biden că este „președintele consiliului de administrație" al afacerilor familiei sale și chiar a afirmat că Casa Albă a cheltuit peste 250.000 de dolari pentru a devia poveștile negative despre Hunter.

„Aceasta este o anchetă asupra lui Joe Biden”, a spus el. „Cred că am prezentat dovezile pentru a arăta de ce considerăm că este important și vom merge mai departe cu asta.”

El a mai spus ulterior: „Încercăm să rămânem concentrați pe - a fost Joe Biden implicat direct în afacerile lui Hunter Biden și este el compromis?'.”

Comer a spus că i-ar plăcea chiar ca membrii familiei Biden să depună mărturie în fața Camerei, atunci când vor fi întrebați, dar a precizat că principalul obiectiv al investigației lor în acest moment este de a accesa înregistrările bancare.

„Ca parte a anchetei noastre, avem dovezi că finanțele, cărțile de credit și conturile bancare ale lui Hunter și Joe Biden au fost amestecate, dacă nu chiar împărțite” a spus deputatul republican.

„Unul dintre cei mai apropiați asociați ai lui Hunter, Eric Schwerin, avea acces la banii lui Joe Biden și scria cecuri pentru a-l rambursa pe Hunter.”  El a precizat că unele conturi legate de familia Biden au ridicat „semnale de alarmă” cu privire la „activități suspecte sau ilegale”. 

Cel puțin unul dintre aceste semnale de alarmă, cunoscut sub numele de 'SAR', ar fi 'legat pe Hunter Biden și de asociații săi de afaceri de traficul internațional de persoane, printre alte activități ilegale', a spus Comer.

„Am cerut în repetate rânduri Departamentului de Trezorerie al lui Biden să elibereze documente financiare suplimentare republicanilor din comisie, dar până în prezent Trezoreria a refuzat”, a mai spus deputatul. „Vrem să știm ce a încercat administrația Biden să ascundă de poporul american și de ce nu este transparentă.”

Schwerin, aliat al lui Hunter, ar fi fost șeful companiei fiului președintelui și căruia i-a fost încredințată cea mai mare parte a finanțelor sale - și numit într-o funcție în cadrul administrației Obama, când Joe Biden era vicepreședinte.

„După o aparentă neînțelegere cu Schwerin, Hunter a început să coordoneze el însuși afacerile - și din ce în ce mai mult afacerile îl aduceau pe Joe Biden ca acționar direct', a spus Comer.

El a susținut că Hunter a mers mai departe și a încercat să obțină anularea acestor alerte bancare - se presupune că cu ajutorul unui oficial al administrației Clinton.

Comer a atacat, de asemenea, o acoperire mai holistică a fiului președintelui, care pune etica îndoielnică a lui Hunter în contextul luptei sale împotriva dependenței de droguri.

Hunter Biden nu este acest tip care a primit o reputație proastă doar pentru că are o problemă cu drogurile”. a spus Comer.

Parlamentarii au declarat că va fi publicat în curând un raport care va detalia investigația lor și dovezile de până acum - care pare să fie alcătuit în mare parte din mărturii ale denunțătorilor. 

Amploarea tulburătoare a afacerilor lui Hunter în Ucraina și China a ieșit la iveală atunci când New York Post și, ulterior, DailyMail.com, au autentificat conținutul unui hard disk de laptop care ar fi aparținut singurului fiu supraviețuitor al președintelui.

Acesta a primit un salariu profitabil în timp ce făcea parte din consiliul de administrație al companiei energetice ucrainene Burisma, deși nu avea nicio experiență în acest sector, în timp ce tatăl său era vicepreședinte și conducea o coaliție pentru a combate corupția în această țară.

Emailurile recuperate de pe laptop arată, de asemenea, că Hunter discută cu asociații despre începuturile unei afaceri în China - unde un mesaj în care se discută despre participațiile la capitalul social prevede 10 procente "pentru tipul cel mare".

Joi, republicanii au afirmat că 'tipul cel mare' este președintele SUA. 

„Într-un moment în care americanii suferă din cauza prețurilor ridicate la energie, din cauza politicii energetice teribile a acestei administrații, găsim dovezi că Hunter Biden și Joe Biden au fost implicați într-o schemă pentru a încerca să determine China să cumpere gaze naturale lichefiate și, de la un denunțător, să încerce să pună piciorul în prag cu China care începe să cumpere o participație în foraje de gaze naturale”, a declarat Comer.

El a prezentat ca probă o imprimare a ceea ce el a susținut că a fost o prezentare de diapozitive referitoare la afacerea de afaceri care a fost găsită pe laptopul lui Hunter.

Când a fost însă presat, Comer a spus că diapozitivul era probabil din jurul anului 2017.

Când a fost întrebat, republicanul din Kentucky nu a vrut să spună concret ce legătură are acest lucru cu criza energetică de astăzi, dar a spus: 'Adică, Joe Biden spune că va ține piept Chinei'.

'Joe Biden spune că va rescrie întreaga noastră politică energetică... Și el a fost acționar cu 10% într-o companie a cărei singură misiune era să cumpere gaz natural lichefiat din Statele Unite și să încerce să preia energia industria gazelor naturale din SUA prin intermediul angrosiștilor de gaze naturale și al foratorilor de gaze naturale', a spus Comer.
'Adică, nu cred că Joe Biden a fost sincer cu americanii în această privință'.

Este demn de remarcat faptul că nu este clar că înțelegerea a fost vreodată finalizată.