ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei bărbați - doi din Sri Lanka și unul din Somalia - au fost prinși, duminică, de polițiștii de frontieră din Botoșani, după ce au trecut ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen, anunță Agerpres.

"Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre aceștia sunt cetățeni din Sri Lanka și unul este cetățean somalez, care au intenționat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Ucraina și România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei", a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Minidora Răcnea.

Cei trei cetățeni străini, care nu aveau documente de identitate și vorbeau limba engleză, au fost predați autorităților de frontieră ale Ucrainei, în baza unui acord încheiat între București și Kiev.