ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Națională a României, imnul țării a răsunat în cea mai cunoscută sală de spectacole din lume,  Musikverein din Viena.

Imnul României a fost intonat în cadrul unui concert organizat de Institul Cultural Român și Ambasada României de la Viena pentru a marca Ziua Națională, în fața unei audiențe impresionante.

Concertul a fost fost susținut special de Ziua Națională de Filarmonica de Stat Transilvania. În cea mai cunoscută sală de spectacole din lume au răsunat compoziții clasice semnate de Dinu Lipatti și George Enescu, pe care spectatorii le-au ovaționat, în picioare. 
 
Cel mai impresionant moment a fost însă intonarea imnului național.

Renumitul Musikverein este tradiționala sală de concerte din centrul Vienei, una dintre cele mai frumoase și cu cea mai bună acustică din ȋntreaga lume. De aici se transmite, ȋn ȋntreaga lume, Concertul de Anul Nou. Această renumită construcție a armoniilor și marilor concerte s-a ridicat ȋn urmă cu 150 de ani.

Ȋn această celebră catedrală a muzicii mondiale au mai fost prezentate două concerte de Filarmonica din București ȋn anii 1941 și 1961.