ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata rusă susține că forțele armate ucrainene au atacat barajul Nova Kakhovka din regiunea Herson, distrugând aproape în întregime barajul, precum și centrala hidroelectrică Kakhovka, potrivit Știripesurse.

De partea cealaltă, ucrainenii îi acuză pe ruși că ei au aruncat în aer barajul pentru a le opri contraofensiva. Acesta este cel mai important punct strategic de pe râul Dnipro și o legătură importantă cu regiunea Crimeea.
 
Conform sursei citate, Zelenski va organiza o reuniune de urgență cu privire la explozia barajului Nova Kahova din sudul Ucrainei, a anunțat marți pe Twitter Oleksii Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare.
 
Barajul este un element crucial de infrastructură, iar spargerea lui are efecte catastrofale. Pe lângă inundațiile dezastruoase pe care le va produce, ruperea barajului are impact major și asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Reactoarele nucleare ale centralei sunt răcite cu apă care provine din acest baraj, iar în acest moment pericolul este uriaș.