ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fostă patroană de magazin alimentar în Lehliu Gară și comuna Dor Mărunt a fost numită de președintele CJ Călărași în funcția de manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Săpunari.
 
Femeia susține că este îndreptățită să ocupe funcția datorită experienței sale ca jurist dobândită în cadrul magazinelor din Lehliu Gară și Dor Mărunt, potrivit Digi 24.
 
Președintele Consiliului Județean Călărași l-a demis pe managerul Spitalului de Psihiatrie Săpunari și în locul lui a numit-o interimar pe Laura Stamate, în vârstă de 46 de ani, fost asistent medical la Ambulanța Călărași, jurist al firmei de familie care administrează mici magazine alimentare în Lehliu Gară și comuna Dor Mărunt, potrivit Digi 24.
 
Întrebată ce o recomandă pentru funcția de manager al spitalului, Laura Stamate spune că experiența de jurist al magazinelor familiei o îndreptățește să fie manager.

Laura Stamate: De 12 ani nu mai lucrez la Ambulanța Călărași. Mi-am ocupat timpul cu o afacere privată, perioadă în care am făcut și facultatea de Drept. Sunt jurist, nu sunt inginer, nu sunt numită acolo ilegal. Au analizat, dumnealor, dosarul și au respectat numirea mea în condițiile legii.
 
Reporter: Spuneți-mi dacă mai dețineți magazinele pe care le aveți deschise la Dor Mărunt și la Lehliu Gară, vă rog?

Laura Stamate: Dacă tot sunteți informat de afacerea mea, probabil că știți că nu mai dețin aceste magazine.

Reporter: Doamna Stamate, unde ați profesat ca jurist, până acum?
Laura Stamate: În cadrul firmei mele! Eu m-am ocupat de toate, de tot ceea ce este legat din punct de vedere administrativ și…

Reporter: Deci ați fost juristul firmei care administrează, care a administrat, două magazine?!

Laura Stamate: Da!

Cazul de la Călărași nu este unic în România. S-a întâmplat și anul trecut la Alba, unde un director de restaurant să fie numit manager al spitalului orășenesc Câmpeni, județul Alba.

Este vorba despre Valentin Gog, membru PNL și angajat al unui restaurant din oraș, un „om cu școala vieții”, după cum chiar el se descrie.