ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La negocierile care va aduce la putere un nou guvern PNL-USR Plus - UDMR, formațiunea condusă de  Kelemen Hunor a tras lozul cel mare. A obținut două ministere mari și bănoase: cel al Dezvoltării Regionale și cel al Mediului.  La Mediu  udemeristul Tanczos Barna este considerat favorit,  deși acesta declara în anul 2015 că România are peste 10.000 de urși și cerea reducerea populației acestora la 6.000 de exemplare. Politicianul UDMR susținea că țara noastră „nu se poate transforma în grădina zoologică a Europei”.


Întrebat de Libertatea dacă își menține declarațiile din urmă cu cinci ani, acesta a spus că UDMR nu a decis încă cine va ocupa posturile care îi revin și a precizat că viitorul ministru va putea oferi un răspuns, după ce va verifica datele oficiale.
„Nu comentez. UDMR nu a luat nicio decizie cu privire la persoane. Cred că e corect să vă răspundă ministrul desemnat de UDMR, după ce va avea posibilitatea să verifice datele oficiale din minister”, a spus Tanczos Barna.
 
 Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au înțeles vineri asupra viitorului cabinet. UDMR va avea în Guvernul Cîțu trei portofolii: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului și Ministerul Sportului.

„Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei, nu ne putem asuma mai mult decât trebuie în protejarea unor specii de animale sălbatice. Populația de urs crește, a depășit deja 10.000 de exemplare în România, iar țara noastră și-a asumat, printr-un angajament față de UE, că va păstra un efectiv de aproximativ 6.000 de urși”, spunea Tanczos în 2015, pe atunci fiind senator, citat de Mediafax. El susținea că vrea să depună o petiție la Ministerul Mediului pentru reanalizarea întregului management al carnivorelor mari.