ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultima lună a verii din acest an a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată pe planetă de la începutul monitorizării temperaturilor în 1880, a declarat joi agenția americană pentru cercetare oceanică și atmosferică (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA), informează AFP.

De asemenea, și temperatura de la suprafața oceanelor a fost cea mai mare înregistrată vreodată, situându-se cu 0,78 grade Celsius peste media secolului al XX-lea și întrecând cu 0,004 grade Celsius recordul lunii iulie, a mai indicat NOAA, transmite Agerpres.

Luna iulie a bătut recordul de căldură înregistrat pe termen de o lună în ultimii 135 de ani, atât la nivelul solului, cât la suprafața oceanelor.

De asemenea, august a fost a șasea lună din 2015 care bate un record lunar de temperatură înregistrată la suprafața planetei, după recordurile din februarie, martie, mai, iunie și iulie, a menționat agenția.

În luna august, temperatura medie pe uscat și pe mare a fost cu 1,14 grade Celsius peste media secolului XX, plasându-se pe poziția treia în topul celor mai calde luni din istorie.

Recordul anterior pentru această lună a fost înregistrat în anul 1998 cu o temperatură care a depășit media cu 0,13 grade Celsius.

Temperaturi foarte ridicate s-au înregistrat în special în America de Sud, părți din Africa, Orientul Mijlociu, Europa și Asia.