ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Autonomia teritorială a „Ținutului secuiesc” cu extindere la Transilvania. Acesta a fost mesajul pe care l-au transmis duminică, la Sfântu Gheorghe, cu mai puțin de două săptămâni înainte de Ziua de 1 Decembrie, participanții la un miting secesionist.

Un miting la care au participat câteva mii de persoane din județele Covasna, Harghita și Mureș care militează pentru autonomia teritorială a așa zisului „Ținut secuiesc” a avut loc duminică după-amiază în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Adunarea a fost organizată de Consiliul Național Secuiesc, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea acestuia la Budapesta, a precizat liderul formațiunii, Izsak Balazs.

Acesta a subliniat, printre altele, că maghiarii doresc să obțină autonomie prin mijloace pașnice, pe calea dialogului, amintind, totodată, că demersurile făcute în ultimii 15 ani pentru atingerea acestui deziderat au înregistrat progrese vizibile, atât în rândul comunității maghiare, al clasei politice românești, cât și pe plan internațional.

Participanții au purtat steaguri secuiești și ale Ungariei, precum și pancarte cu mesaje autonomiste și au scandat în limba maghiară „Autonomie” și „Piară Trianonul”, transmite Antena3.ro.

Printre invitații care s-au adresat mulțimii de pe scena amplasată în Piața Centrală s-au numărat președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt, europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul Consiliului Național Maghiar din Transilvania, și ziaristul Sabin Gherman, cunoscut pentru că „s-a săturat de România„, iar în mulțime s-au regăsit și parlamentari UDMR. 
 
„Putem face același lucru, după o sută de ani, acum continuă lupta pentru autodeterminare națională, autonomia teritorială a secuilor”, a spus Tokes, introducând și Transilvania în discursul său autonomist.

”Nu renunțăm și vom ajunge până la capăt!”, a fost mesajul lansat de Tokes participanților la miting.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews