ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se execută în prezent mai multe lucrări. Potrivit basilica.ro, zilele acestea  icoana în mozaic a Arhanghelului Gavriil a fost montată în Catedrala Națională.
 
În primăvară, în Catedrala Mântuirii a fost montată Icoana Maicii Domnului ”Platytera” sau ”Împărăteasa Cerului” din absida Altarului, o reprezentare iconografică impresionantă prin dimensiunile ei și prin modul în care a fost realizată

De asemenea, vineri, Comisia de Pictură Bisericească a analizat stadiul lucrărilor de împodobire cu pictură în mozaic a lăcașului de cult.

Echipa de pictori bisericești lucrează la nivelul bolții altarului, unde a fost montată și reprezentarea iconografică a Sfântului Arhanghel Gavriil.
În prezent, se lucrează la aplicarea pe zid a mozaicului dedicat Sfântului Arhanghel Mihail care are o lățime de 5 metri la bază și o înălțime de 12,5 metri.

„Sperăm că în aproximativ 1-2 luni am putea să demontăm schela și să vedem rezultatul final”.

„Am folosit mai multe surse de inspirație pentru această lucrare. S-a făcut o documentare foarte serioasă înainte pe care am prezentat-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și care a selectat anumite icoane pe care le-am folosit ca sursă de inspirație”, a declarat pentru Trinitas TV pictorul bisericesc Daniel Codrescu.
 
 
Echipa care se ocupă de pictura în mozaic este coordonată de pictorul bisericesc Daniel Codrescu. Cel care a realizat și iconostasul Catedralei, sfințită anul trecut, la 25 noiembrie. 

În atelier se lucrează actualmente la aplicarea teserelor pentru realizarea picturii în mozaic a icoanei Împărtășirea Sfinților Apostoli, scena în mozaic a Cortului Mărturiei fiind aproape terminată.
 
Mai multe imagini puteți vedea AICI.