Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se execută în prezent mai multe lucrări. Potrivit basilica.ro, zilele acestea  icoana în mozaic a Arhanghelului Gavriil a fost montată în Catedrala Națională.
 
În primăvară, în Catedrala Mântuirii a fost montată Icoana Maicii Domnului ”Platytera” sau ”Împărăteasa Cerului” din absida Altarului, o reprezentare iconografică impresionantă prin dimensiunile ei și prin modul în care a fost realizată

De asemenea, vineri, Comisia de Pictură Bisericească a analizat stadiul lucrărilor de împodobire cu pictură în mozaic a lăcașului de cult.

Echipa de pictori bisericești lucrează la nivelul bolții altarului, unde a fost montată și reprezentarea iconografică a Sfântului Arhanghel Gavriil.
În prezent, se lucrează la aplicarea pe zid a mozaicului dedicat Sfântului Arhanghel Mihail care are o lățime de 5 metri la bază și o înălțime de 12,5 metri.

„Sperăm că în aproximativ 1-2 luni am putea să demontăm schela și să vedem rezultatul final”.

„Am folosit mai multe surse de inspirație pentru această lucrare. S-a făcut o documentare foarte serioasă înainte pe care am prezentat-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și care a selectat anumite icoane pe care le-am folosit ca sursă de inspirație”, a declarat pentru Trinitas TV pictorul bisericesc Daniel Codrescu.
 
 
Echipa care se ocupă de pictura în mozaic este coordonată de pictorul bisericesc Daniel Codrescu. Cel care a realizat și iconostasul Catedralei, sfințită anul trecut, la 25 noiembrie. 

În atelier se lucrează actualmente la aplicarea teserelor pentru realizarea picturii în mozaic a icoanei Împărtășirea Sfinților Apostoli, scena în mozaic a Cortului Mărturiei fiind aproape terminată.
 
Mai multe imagini puteți vedea AICI.