Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se execută în prezent mai multe lucrări. Potrivit basilica.ro, zilele acestea  icoana în mozaic a Arhanghelului Gavriil a fost montată în Catedrala Națională.
 
În primăvară, în Catedrala Mântuirii a fost montată Icoana Maicii Domnului ”Platytera” sau ”Împărăteasa Cerului” din absida Altarului, o reprezentare iconografică impresionantă prin dimensiunile ei și prin modul în care a fost realizată

De asemenea, vineri, Comisia de Pictură Bisericească a analizat stadiul lucrărilor de împodobire cu pictură în mozaic a lăcașului de cult.

Echipa de pictori bisericești lucrează la nivelul bolții altarului, unde a fost montată și reprezentarea iconografică a Sfântului Arhanghel Gavriil.
În prezent, se lucrează la aplicarea pe zid a mozaicului dedicat Sfântului Arhanghel Mihail care are o lățime de 5 metri la bază și o înălțime de 12,5 metri.

„Sperăm că în aproximativ 1-2 luni am putea să demontăm schela și să vedem rezultatul final”.

„Am folosit mai multe surse de inspirație pentru această lucrare. S-a făcut o documentare foarte serioasă înainte pe care am prezentat-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și care a selectat anumite icoane pe care le-am folosit ca sursă de inspirație”, a declarat pentru Trinitas TV pictorul bisericesc Daniel Codrescu.
 
 
Echipa care se ocupă de pictura în mozaic este coordonată de pictorul bisericesc Daniel Codrescu. Cel care a realizat și iconostasul Catedralei, sfințită anul trecut, la 25 noiembrie. 

În atelier se lucrează actualmente la aplicarea teserelor pentru realizarea picturii în mozaic a icoanei Împărtășirea Sfinților Apostoli, scena în mozaic a Cortului Mărturiei fiind aproape terminată.
 
Mai multe imagini puteți vedea AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews