ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria din Constanţa vrea să construiască, pe bani europeni, staţii pentru biciclete, deși în oraş nu există nicio pistă. 

Lucrările la staţii sunt deja în întârziere şi, dacă nu vor fi gata înainte de sfârşitul anului, administraţia va pierde finanţarea de la Bruxelles. Proiectul care a obţinut finanţare europeană a fost realizat în comun cu primăria din Balcic, dar bulgarii şi-au terminat deja partea, transmite Digi24/
 
Bicicliştii din Constanţa se plâng că își pun în fiecare zi viaţa în pericol, în timp ce pedalează printre maşini. În oraş nu există nicio pistă special amenajată pentru ei.

Singura pistă pentru biciclete în care a investit municipalitatea este în staţiunea Mamaia, acolo unde bicicliştii spun că trebuie să evite maşinile parcate.
 
Oraşul Constanţa, la ora actuală, nu are amenajat niciun kilometru de pistă de biciclete profesională. Andrei Chivu, arhitect, spune că „ce s-a făcut în Mamaia nu este o pistă de biciclete. Minimum de lăţime este de 2,50 metri - pentru o viteză de 30 de kilometri pe oră.