ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unei decizii luate de Guvern, prin ordonanța de urgență de modificare a Legii sănătății, medicii de alte specialități decât boli infecțioase sau ATI, vor putea îngirji pacientii COVID-19 , prin respectarea protocolului medical, fără a mai fi răspunzători pentru daunele și prejudiciile produse în exercitarea meseriei, anunță știripesurse.ro, citând Agerpres.ro.

După ședința care a avul loc la guvern, joi, ministrul sănătății a agăugat că "În spațiul public se vorbește despre paturi ATI, despre necesitatea de a crește capacitatea la ATI. Se vorbește de paturi ca și cum am vorbi despre mobilă. Limitarea principală este a resursei umane. Și atunci vorbim de medici obosiți, de asistente și toți care contribuie, vorbim despre limitări, pe care le eliminăm astăzi, date de lege, o lege care îi face pe medici de anumite specialități să se teamă de eventuale consecințe ale unui lucru pe care doresc să-l facă: să ajute în secțiile de terapie intensivă sau acolo unde sunt îngrijiți pacienți cu COVID -19. Astăzi, prin ordonanță de urgență de modificare a Legii 95, Legea sănătății, am stabilit că pe durata stării de alertă, alte specialități medicale decât cele de infecționiști, ATI-ști, pot veni în ajutorul colegilor lor, cu respectarea protocoalelor de practică medicală care sunt aprobate prin ordin al Ministerului Sănătății".
 
"Deci, stabilim că medicii respectivi nu sunt răspunzători pentru daune și prejudiciile produse în exercitarea profesiunii desfășurate în condițiile respectării protocoalelor. Dacă protocoalele medicale sunt respectate, nu avem niciun fel de teamă de vreo consecință", a continuat Voiculescu, potrivit știripesurse.

 Declarația ministrului Sănătății: