ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un primar din Filipine a emis un ordin executiv prin care le interzice celor nevaccinați să intre în supermarketuri și magazine alimentare, anunță LifeSite News.

"Începând cu 25 august 2021, doar persoanele vaccinate, la prezentarea cardurilor de vaccinare, vor putea intra în piețele publice și private, inclusiv în marile magazine, supermarketuri, magazine alimentare și magazine de proximitate", se arată în secțiunea 4 a documentului.


Într-un interviu radiofonic ulterior, primarul orașului și-a apărat acțiunile făcând apel la rata scăzută de vaccinare COVID din zonă. "Vom aștepta până la 25 august. Să punem în balanță ... numărul locuitorilor noștri care vor fi vaccinați. Să așteptăm și să vedem, nu este încă definitiv, deoarece vom evalua participarea la centrele noastre de vaccinare", a declarat Chan.

Primarul a postat imagini cu ordinul său executiv pe pagina sa de Facebook, unde a fost întâmpinat cu împotrivire de utilizatorii rețelelor de socializare, care s-au arătat neîncrezători de această ”administrație democratică".

Datele oficiale din Filipine arată că 1.572.287 de persoane au declarat că au contractat virusul, iar 1.488.437 s-au vindecat.

În prezent, Departamentul de Sănătate din Filipine scrie că vaccinurile experimentale nu sunt obligatorii: "Dar guvernul încurajează foarte mult publicul să se vaccineze și să fie protejat împotriva bolilor care pot fi prevenite".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews