ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Medicul Carmen Zaboloteanu, supranumită ”Mămica de aur” a bebelușilor de la maternitatea din Botoșani (Secția de Obstetrică-Ginecologie) asistă, de patru ani, la miracolul venirii copiilor pe lume. Dar și la momente dureroase, greu de șters din memorie, pentru că, spune ea, „poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima”. O astfel de amintire i-a rămas întipărită în minte și azi: o fetiță avortată care a „refuzat” să moară timp de zece ore.

„Sunt unii copii pe care mi-i amintesc și peste ani. A fost de exemplu: o fetiță la care s-a făcut întreruperea sarcinii la 23 de săptămâni și mama a dorit pentru că avea o malformație genetică întreruperea sarcinii la vârstă care era viabilă, dar cu toate avizele în ordine. Dar fetița respectivă a supraviețuit, mama nu a dorit să facem manevrele de reanimare, pentru că a vrut întreruperea sarcinii, dar fetița a trăit 10 ore în care am văzut-o murind încet. Am ținut-o în brațe. Mama nu a dorit-o pentru că era diagnosticată intrauterin cu o malformație genetică care ar fi făcut să aibă un retard toată viața. Ce puteam să-i facem decât să o ținem în brațe? Și nu știi ce să faci în situația aceasta. Mama nu a dorit să o vadă, să o știe, a plâns. Dar… Și sunt multe cazuri. Unele rămân imprimate. Îmi amintesc locul unde a stat, numele, tot”, a mărturisit Medicul Carmen Zaboloteanu, potrivit botosaneanul.ro.