ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


New York-ul a deschis trei centre de vaccinare în masă pentru a combate focarul în creștere de variolă a maimuței, în cele cinci cartiere ale sale.

Comisarul pentru sănătate al New York-ulului, Ashwin Vasan, a vizitat unul dintre centre, în Bushwick, Brooklyn, pentru a evidenţia modul în care orașul răspunde la răspândirea virusului variola maimuței, care a infectat aproape 500 de persoane, relatează Breitbart. Mulți dintre cei infectaţi sunt bărbați homosexuali, grupul demografic care înregistrează cel mai mare număr de infectări.

Comisia pentru sănătate a statului New York a scris vineri o postare pe Twitter despre focar:

„Până pe 15 iulie, au fost identificate 490 de cazuri confirmate de ortopoxvirus/variola maimuței, dintre care 461 în NYC [New York], 16 în Westchester County, 4 în Suffolk, 3 în Nassau, 1 în Sullivan, 1 în Chemung, 1 în Rockland, 1 în Erie, 1 în St. Lawrence & 1 în Monroe County".
 

În imagine se vede cum oamenii stau la coadă pentru a primi vaccinul împotriva variolei maimuței înainte de deschiderea unui nou centru de vaccinare în masă la Bushwick Education Campus din Brooklyn, pe 17 iulie 2022, New York City. (Foto de Kena Betancur/AFP via Getty Images)

Oamenii pot merge la cele trei centre doar pe bază de programare. Acestea au fost înfiinţate la Liceul de Aviație în Queens, la Bushwick Education din Brooklyn și la Liceul de ştiințe din Bronx, potrivit CBSNews.

Site-ul de presă menţionează că peste 9.000 de programări au fost disponibile vineri pe portalul online al orașului, „dar au fost rezervate complet în câteva minute. Departamentul Sănătăţii a anunţat că sunt așteptate să sosească mai multe doze de la guvernul federal în această săptămână. " Aproximativ 4.000 de doze suplimentare vor fi puse la dispoziție pentru organizațiile partenere comunitare, mai precizează sursa.

„Avem nevoie de resurse aici, în Bronx, pentru a putea combate şi ataca variola maimuței înainte ca aceasta să devină o problemă, pentru că, în opinia mea, rata [infectărilor] este teribilă", a spus Lu Espinal, un rezident din Norwood, în relatarea CBSNews.

Se încearcă declanşarea unui nou val de panică şi menţinerea lumii într-o stare de psihoză în masă, cu ajutorul maşinăriei mediatice. Vor reuşi să extindă la nivel global ceea ce se petrece la New York şi să repete scenariul covid? Depinde de cât de permeabile vor fi din nou masele la vacarmul mediatic propagandistic, care, în era covid, a reuşit să confişte, unei întregi omeniri, raţiunea şi liniştea.