ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o mie de persoane au demonstrat duminică în Quebec împotriva purtării de măști la școală, care este obligatorie începând cu vârsta de 10 ani în scolile din provincia francofonă a Canadei, informează Smart Radio

„Ne-am adunat pentru a transmite guvernului să nu se atingă de copii și că masca pentru cei de zece ani nu are sens”, a declarat unul dintre organizatorii protestului, Eric Duhaime, citat de Radio Canada.

Pe lângă contestatarii purtării măștilor în general, s-au alăturat manifestației și părinții copiilor, care au venit să protesteze în ajunul începerii anului școlar împotriva deciziei autorităților de a impune măști la școală pentru elevii de zece ani sau mai mari.

Ministrul Educației din Quebec, Jean François Roberge, a anunțat recent că elevii cu vârsta de peste 10 ani ar trebui să poarte masca în transportul școlar, precum și în locuri comune din școlile din Quebec, dar că le pot scoate odată instalați în sălile de curs.

Aceasta este doar una dintr-un șir de manifesații împotriva impunerii purtării măștilor, desfășurate în ultimele săptămâni la Quebec și la Montreal.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews