ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentantul diplomatic al Berlinului în România a acuzat clasa politică românească pentru „defăimarea minorității germane”, spunînd că ar fi util ca Guvernul să se distanțeze public de aceste afirmații.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a afirmat că ar fi util dacă întreg Guvernul s-ar distanța public de defăimările la adresa minorității germane. Reclamațiile oficialului german vin într-o țară condusă de un reprezentant al acestei minorități, după ce președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Jurgen Porr, a  susținut că din 2014 a început o campanie de denigrare a FDGR. ”Ținta era Iohannis, noi doar victime colaterale (...) această campanie s-a exacerbat în ultimul timp”, a declarat președintele FDGR.
 
Să mai amintim și că anul trecut, același Forum l-a dat în judecată pe 
 cunoscutul istoric Ioan Scurtu, pentru că a scris un articol în care arăta legăturile dintre FDGR și Grupul Etnic German din România, organizație care avea la bază ideologia național-socialistă promovată de Adolf Hitler.

„Recentele afirmații defăimăitoare ale unor înalți politicieni români la adresa minorității germane sunt total inacceptabile. Sunt foarte recunoscător că ministrul Afacerilor Externe a respins cu fermitate aceste defăimări (...) multe alte voci din sfera politică, din societatea civilă, dar și multe voci individuale și-au exprimat solidaritatea.

Este motivul pentru care aș vrea să vă mulțumesc și aceasta e expresia vie a solidarității europene. Nu vreau să vă ascund că ar fi util dacă și întregul Guvern al României s-ar distanța public necondiționat de aceste defăimări, pentru că aceste defăimări au importanță pentru toți, nu doar pentru minoritatea germană, ne afectează pe toți", a declarat ambasadorul Germaniei, la dezbaterea "100 ani - România modernă și rolul minorităților. Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar", scrie stiripesurse.ro.

El a afirmat că România modernă a parcurs cu succes un secol întreg plin de "provocări uriașe și catastrofe îngrozitoare" ca o țară unită, plurietnică, pluriculturală, plurilingvistică și plurireligioasă, unită în diversitate, de fapt ca "o mică Europă timpurie". Meier-Klodt a adăugat că acest aspect merită să fie menționat mai des, mai ales în contextul Centenarului.