ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Toni Neacșu explică elocvent în poziția sa publicată și de ActiveNews azi ce s-a întâmplat în Senat: Asasinarea cu premeditare a Constituției.

Totodată, un internaut de dreapta arată pe puncte chintesența votului de ieri din Senat privind „Legile Justiției” (imagine mai jos). Ciprian Joseanu subliniează la Punctul 3 că magistraților li se permite practic să devină „acoperiți” ai serviciilor secrete, încălcându-se deontologia profesională și principiul separării puterilor în stat (considerând că serviciile secrete constituie o putere invizibilă cu o presiune și un control cert asupra tuturor instituțiilor statului) iar la punctul 4 al expunerii sale sintetice el arată că judecătorilor și procurorilor li se permite de acum să facă parte din ONG-uri, inclusiv străine.

Miza punctului se pare că a fost ignorată de întreaga mass-media: măsura respectivă, de interzicere a unei afilieri la o organizație neguvernamentală, era de fapt destinată eliminării influențelor Masoneriei din Justiție, structură ocultă care este înregistrată ca ONG de „utilitate publică” în România, grație fostului premier PSD Adrian Năstase. De-acum încolo li se permite, așadar, oficial, judecătorilor și procurorilor, să facă parte din Masonerie și să asculte, așadar, de ordinele ei „discrete”, pentru a-și salva „frații” sau a exercita alte acte de influență conform intereselor ascunse ale organizației. Iată deci, cine a votat ieri în Senat, de fapt: Serviciile & Masoneria (adică cam tot aia).

O sinteză bună ne oferă și Lumea Justiției, prin semnătura lui George Tărâță:

Senatul Romaniei a votat in bloc luni, 17 octombrie 2022, noile Legi ale Justitiei. S-a intamplat intr-o sedinta condusa cu aroganta de senatoarea PNL Alina Gorghiu, presedintele interimar al Senatului, in care aceasta a mers pana acolo incat a facut aprecieri de genul "exemplarul George Simion”. Votul s-a dat in procedura de urgenta, amendamentele respinse in comisia speciala care a dezbatut Legile Justitiei nefiind supuse dezbaterii si votului in plenul Senatului. Mai mult, au existat senatori care au cerut amanarea votului motivand ca nu au luat la cunostinta de continutul rapoartelor pe legi emise de comisia speciala parlamentara, nici macar cu doua ore inaintea sedintei Plenului acestea nefiind accesibile. Practic, asa-zisele dezbateri din Senatul Romaniei au fost in realitate o mascarada sinistra, de vreme ce inclusiv votul a fost dat in orb, in functie de cum a decis Comisia speciala.

Cert este ca in cele din urma noile Legi ale Justitiei au fost votate gratie votului dat de PSD, PNL si UDMR. Iar printre noile prevederi din pachetul de legi ale justitiei adoptat de Senat s-a numarat si abrogarea din viitoarea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si ale Inaltei Curti pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii.

Cu alte cuvinte, luni, 17 octombrie 2022, Senatul Romaniei, prin votul PSD, PNL si UDMR, au dat liber la nerespectarea de catre magistrati a deciziilor CCR si ICCJ (data in solutionarea RIL-urilor).

Caci incepand de astazi nu va mai exista nicio sanctiune pentru judecatorii si procurorii care refuza sa aplice deciziile obligatorii ale CCR.

In plus, prin abrogarea abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR, nu va mai exista nicio piedica in a aplica cu prioritate deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in detrimentul deciziilor CCR.

Filmarea votului la LUJU.RO