ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut imagini care arată că oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor stricte de COVID-19. Manifestațiile au loc în capitala regională tibetană, Lhasa, relatează Evenimentul Zilei.

Tibetul este una dintre cele mai bine păzite regiuni din China. Cu toate acestea, protestele ar fi avut loc începând de miercuri după-amiază și s-au întins până noaptea. Un videoclip arată sute de oameni adunați pe străzi. De asemenea, poliția a cerut oamenilor, pe un ton calm, să fie înțelegători și să se întoarcă la casele lor. VIDEO: 
 

Și în Wuhan, peste 800.000 de persoane  au fost sfătuite să rămână acasă până la sfârșitul săptămânii. Autoritățile au reintrodus politica „0 Covid”, chiar dacă în oraș se înregistrează doar 25 de cazuri pe zi la o populație atât de mare, relatează Daily Mail.

Cel puțin 200 de milioane de persoane din 28 de orașe din China sunt supuse unor măsuri de izolare, cum ar fi ordinele de a sta acasă, teste în masă și închiderea magazinelor.

China a înregistrat astăzi 1.000 de cazuri pentru a treia zi consecutivă - o cifră infimă în comparație cu standardele din alte țări. 
 
VIDEO: