ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis sâmbătă un mesaj pentru marcarea Zilei Naționale a Rugăciunii și Pocăinței. În aceeași zi, Trump a nominalizat-o pe judecătoarea Amy Coney Barrett ca alegere a sa la Curtea Supremă de Justiție în locul defunctei judecătoare liberale Ruth Bader Ginsburgîn, o victorie îndelung-așteptată de conservatori și de mișcarea împotriva avorturilor, potrivit New York Post

Președintele i-a anunțat oficial candidatura în cadrul unei ceremonii desfășurate în Grădina de Trandafiri de la Casa Albă și a lăudat-o pe Barrett ca fiind „una dintre cele mai strălucite și talentate conștiințe juridice ale națiunii”. El a adăugat că aceasta va fi prima mamă cu copii de vârstă școlară din istorie cu funcție de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

Adresându-se celor 7 copii ai judecătoarei Barrett - dintre care doi sunt infiați și unul cu sindrom down -, care se aflau în mulțime alături de tatăl lor și de prima doamnă a Americii, Melania Trump, el le-a mulțumit că o împart pe mama lor cu întreaga țară.

Numirea lui Barrett, în vârstă de numai 48 de ani și credincioasă catolică, pecetluiește una dintre cele mai ambițioase promisiuni ale lui Trump din campania sa prezidențială din 2016, anume transformarea în direcție conservatoare a sistemului federal de justiție.

Dacă Barret va fi confirmată de Senat, judecătorii de orientare conservatoare vor avea o majoritate de 6 la 3 în Curtea Supremă de Justiție din SUA, ceea ce va conta enorm pentru alegerile prezidențiale care urmează, și care se vor tranșa, foarte probabil, la Curtea Supremă.

Alegerea consolidează legătura lui Trump cu dreapta religioasă, o circumscripție electorală semnificativă a republicanilor, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale.
 
Tot sâmbătă, președintele SUA le-a adresat creștinilor un mesaj cu prilejul ediției 2020 a Zilei Naționale a Rugăciunii și Pocăinței.

„În această Zi națională inaugurală de Rugăciune și Pocăință, prima doamnă și cu mine ne alăturăm în rugăciune milioanelor de creștini din SUA și din întreaga lume, îndreptându-ne inimile către Domnul și Mântuitorul nostru.

Măreața noastră națiune a fost fondată de bărbați și femei cu o credință adâncă și stăruitoare - o credință care a trecut proba timpului. Cu 400 de ani în urmă, primii coloniști americani și-au încredințat viețile purtării Sale de grijă și au înfruntat călătoria spre o lume nouă. De la părinții pelerini care Îi căutau protecția la bordul corabiei Mayflower și până la nenumărații credincioși care își pleacă astăzi capul pentru a-I cere îndrumare în aceste vremuri fără precedent, țara noastră continuă să-L caute pe Domnul. Urmând exemplul înaintașilor noștri, noi continuăm să ne „încredem cu tărie în ocrotirea Proniei Divine”, Care ne întărește și ne umple de pace în aceste vremuri anevoioase.

Încercările și necazurile cu care s-a confruntat poporul american în ultimele luni au fost uriașe. Cu toate acestea, după cum am observat mereu și mereu, voința poporului nostru -întărită de credința în Dumnezeu- ne-a călăuzit prin aceste greutăți și ne-a ajutat să ne unim ca o Națiune supusă lui Dumnezeu. Pe măsură ce continuăm să ne luptăm cu provocările care ne stau înainte, trebuie să ne amintim cuvintele înțelepte ale președintelui George Washington din timpul primului său discurs prezidențial. O națiune care încalcă legile eterne ale Ordinii și Dreptății nu poate aștepta ca cerul să îi zâmbească binevoitor, atâta vreme cât cerul însuși a statornicit aceste legi. Ca țară și popor, să ne reînnoim angajamentul față de aceste principii nepieritoare și veșnice!

Astăzi, mă bucur să mă alătur vouă în a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru că a binecuvântat această națiune cu multă putere și responsabilitate. Cu plecăciune, smerenie și recunoștință, Îi cerem călăuzirea și ocrotirea Sa veșnică”, a declarat președintele american.