Sărbătoarea Nașterii Domnului a adus bucurie unei familii cu șapte copii, care au primit în dar o casă nouă.  Este vorba de o familie  care trăia la marginea sărăciei, dar care era sprijinită material, de mai mulți ani, de părintele Vasile Baboș, de la biserica din Dumbrăvița. Iar ajutorul lor a venit din partea mitropolitului Banatului și a unor oameni de bine, care au sărit în sprijinul semenilor lor.

O amilie cu șapte copii din Satchinez, care locuia într-o casă ce abia se mai ținea pe picioare, a primit o locuință nouă de la mitropolitul Banatului și din partea unor oameni de bine. Nu numai atât, membrii familiei au primit și lemne, alimente, haine și alte lucruri de care au nevoie, scrie tion.ro. 
Familia cu șapte copii din Satchinez s-a mutat din casa dărăpănată într-una de tip modular, cu toate dotările. Noua casă este una de tip modular, cu trei camere, bucătărie, grup sanitar și a fost deja racordată la toate utilitățile necesare.

În urmă cu două zile, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a înmânat cheile casei, a dăruit o icoană a Maicii Domnului acestei familii și le-a pus oamenilor la dispoziție o cantitate importantă de lemne pentru foc, alimente, haine, așternuturi, tacâmuri, veselă, dar și un frigider nou.
 
„Prin acest proiect de suflet se dorește ca cei mici ai familiei să beneficieze de o educație corectă și mai mult, să ofere un model de credință pentru cei care își pun nădejdea în Dumnezeu”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.

Părintele Vasile Baboș din Dumbrăvița oferă sprijin material, dar și duhovnicesc, familiei Iancu din Satchinez, de mai mulți ani. Acesta a contribuit la coșul zilnic de alimente pentru această familie numeroasă, aflată în dificultate, mai ales că tatăl copiilor a muncit în construcții, dar s-a îmbolnăvit grav, nemaiputând să aducă hrana pentru întreaga familie. De altfel, preotul din Dumbrăvița a fost cel care a cerut ajutorul mitropolitul Banatului, care, mișcat de credința acestora, a făcut tot posibilul ca și această familie să beneficieze de o casă nouă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews