ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătoarea Nașterii Domnului a adus bucurie unei familii cu șapte copii, care au primit în dar o casă nouă.  Este vorba de o familie  care trăia la marginea sărăciei, dar care era sprijinită material, de mai mulți ani, de părintele Vasile Baboș, de la biserica din Dumbrăvița. Iar ajutorul lor a venit din partea mitropolitului Banatului și a unor oameni de bine, care au sărit în sprijinul semenilor lor.

O amilie cu șapte copii din Satchinez, care locuia într-o casă ce abia se mai ținea pe picioare, a primit o locuință nouă de la mitropolitul Banatului și din partea unor oameni de bine. Nu numai atât, membrii familiei au primit și lemne, alimente, haine și alte lucruri de care au nevoie, scrie tion.ro. 
Familia cu șapte copii din Satchinez s-a mutat din casa dărăpănată într-una de tip modular, cu toate dotările. Noua casă este una de tip modular, cu trei camere, bucătărie, grup sanitar și a fost deja racordată la toate utilitățile necesare.

În urmă cu două zile, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a înmânat cheile casei, a dăruit o icoană a Maicii Domnului acestei familii și le-a pus oamenilor la dispoziție o cantitate importantă de lemne pentru foc, alimente, haine, așternuturi, tacâmuri, veselă, dar și un frigider nou.
 
„Prin acest proiect de suflet se dorește ca cei mici ai familiei să beneficieze de o educație corectă și mai mult, să ofere un model de credință pentru cei care își pun nădejdea în Dumnezeu”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.

Părintele Vasile Baboș din Dumbrăvița oferă sprijin material, dar și duhovnicesc, familiei Iancu din Satchinez, de mai mulți ani. Acesta a contribuit la coșul zilnic de alimente pentru această familie numeroasă, aflată în dificultate, mai ales că tatăl copiilor a muncit în construcții, dar s-a îmbolnăvit grav, nemaiputând să aducă hrana pentru întreaga familie. De altfel, preotul din Dumbrăvița a fost cel care a cerut ajutorul mitropolitul Banatului, care, mișcat de credința acestora, a făcut tot posibilul ca și această familie să beneficieze de o casă nouă.