ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport recent publicat de New York Magazine a evidențiat un studiu pe scară largă realizat de CDC în mai 2021. Studiul, care a avut unul dintre cele mai mari eșantioane din știință, acoperind peste 90.000 de elevi din școli, a concluzionat că purtarea măștii de către elevi în școli nu aduce mari beneficii în prevenirea transmiterii COVID-19, susține Daily Veracity.

De asemenea, constatările nu au ceritificat impactul multora dintre cele mai comune măsuri de atenuare în școlile americane, cum ar fi distanțarea, modelele hibride, barierele din clase și filtrele HEPA.
 

Cu toate acestea, la doar o lună de la publicarea studiului, CDC și-a actualizat ghidul pentru școli, incluzând recomandarea ca toate persoanele cu vârsta de 2 ani și peste să poarte măști în interior. La doar câteva zile mai târziu, Academia Americană de Pediatrie a declarat că toți cei care frecventează școala cu vârsta de peste 2 ani ar trebui să poarte măști, indiferent de statutul de vaccinare.
 
Profesorul Vinay Prasad de la Universitatea din California (UCSF) a scris într-o critică a recomandării CDC de mascare a copiilor: „CDC nu poate „urma știința”, deoarece nu există o știință relevantă de urmat.”
 

David Zwieg, autorul articolului din suplimentul Intelligencer al The New York Magazine, chestionează deciziile și concluziile CDC și afirmă: „Am analizat 17 studii diferite citate de CDC în ghidul său K-12 ca dovadă că măștile pentru studenți sunt eficiente și niciun studiu nu a analizat utilizarea măștilor elevilor izolat de alte măsuri de atenuare sau împotriva unui control. Unele chiar au demonstrat că nici o mascare a elevilor nu s-a corelat cu transmisia redusă.” - aici autorul introduce Nota 2 de subsol a raportului său, pe care vă recomandăm să-l citiți, integral pe site-ul NYM.
 
 
Din New York Magazine:

"Căldura politică extremă din jurul problemei măștilor în școli face dificilă o conversație coerentă despre știință. Cu riscul de a generaliza, o mare parte din America din statele albastre este puternic în favoarea măștilor în școli, în timp ce o mare parte din America din statele roșii se opune. În Florida, Tennessee și în alte părți, ședințele consiliilor școlare locale sunt la limita violenței, deoarece părinții și oficialii se luptă pe această temă. Dar, având în vedere că zeci de milioane de copii americani se întorc la școală în toamnă, părinții și liderii lor politici le sunt datori să poarte o discuție lucidă și riguroasă din punct de vedere științific despre ce măsuri anti-COVID funcționează cu adevărat”.

În plus, conform celor mai recente date științifice, răspândirea pe suprafețe este practic imposibilă, iar barierele de plastic nu fac nimic, ba chiar pot înrăutăți răspândirea. Noile date vin după ce guvernele de stat au forțat mii de întreprinderi să cheltuiască miliarde pe aceste măsuri, despre care acum știm că sunt complet ineficiente.

Din New York Magazine:

"După ce CDC și Academia Americană de Pediatrie au publicat luna trecută ghidul lor privind măștile pentru elevi, am contactat ambele organizații pentru a cere dovezile sau datele pe care se bazează recomandările lor. AAP nu a răspuns la multiplele solicitări. Biroul de presă al CDC a răspuns că, întrucât copiii sub 12 ani nu pot fi vaccinați, agenția "recomandă școlilor să implementeze masca obligatorie și a inclus linkuri către materiale fără legătură cu vaccinurile și cu un focar recent în rândul adulților."

Astăzi, chiar dacă peste 50 de studii randomizate de control au concluzionat toate că măștile sunt complet ineficiente în prevenirea răspândirii bolilor respiratorii, majoritatea districtelor școlare încă au aceste politici în vigoare.

Un studiu destul de recent din Danemarca, care a implicat un eșantion de 6.000 de participanți, a constatat că "nu a existat nicio diferență semnificativă din punct de vedere statistic între cei care purtau măști și cei care nu purtau măști atunci când a fost vorba de a fi infectați de Covid-19".

Un alt studiu ecologic privind mandatele de stat privind utilizarea măștilor și utilizarea acestora - care a inclus date din timpul vârfului de cazuri din timpul iernii - a constatat că purtarea pe scară largă a măștilor nu a încetinit răspândirea COVID-19.
 

Studiul, realizat de Universitatea din Louisville folosind date de la CDC, a constatat că "80% dintre statele americane au impus utilizarea obligatorie a măștilor în timpul pandemiei COVID-19", dar, deși "mandatele au indus o mai mare respectare a măștilor, [acestea] nu au prezis rate de creștere mai mici atunci când răspândirea în comunitate a fost scăzută (minimă) sau ridicată (maximă)". Studiul a constatat, de asemenea, că "mandatele și utilizarea măștilor nu sunt asociate cu o răspândire mai mică a SARS-CoV-2 în rândul statelor americane" care le-au impus.

Michael Osterholm, fostul consilier al președintelui Biden COVID-19 și epidemiolog de top, a recunoscut recent că măștile pe care le folosește marea majoritate a populației nu fac nimic pentru a preveni transmiterea COVID-19.

"Știm astăzi că multe dintre acoperitoarele din pânză de față pe care le poartă oamenii nu sunt foarte eficiente în reducerea mișcării virusului înăuntru sau în afară", a declarat Osterholm, director al Centrului pentru cercetare și politici privind bolile infecțioase de la Universitatea din Minnesota.
 
(În imagine: cu roșu- statele care au impus obligativitatea măștii; cu albastru- statele în care nu s-a purtat mască)