ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spectacolul de teatru „Osânda cărților”, dedicat Centenarului Marii Unirii, după un text scris de părintele Bogdan-Aurel Teleanu și regizat de actrița Simona Pandele, se va juca vineri, 30 noiembrie 2018, ora 19:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, scrie România Liberă.

„Osânda cărților”, un spectacol de mare sensibilitate, surprinde tragedia unei familii de țărani, care – ca multe altele din România - se străduiește de-a lungul timpului să înțeleagă cu inima și mintea planul lui Dumnezeu cu ea și națiunea din care face parte, o națiune care nu arată pumnul, ci dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei tuturor eroilor săi.

Spectacolul conține scene puternice, interpretate cu convingere de o trupă de tineri actori coordonați de Simona Pandele. Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Simona Pandele, Răzvan Răduță, Ana Maria Carablais, Beatrice Rubică/Maria Ene, Axel Moustache și Andrei Ciopec (voce), precum și copiii David Tudor (voce) și Dragoș Ene (voce).

„Osânda cărților” - un proiect de teatru puternic, apreciat de critica de specialitate pentru valoarea sa literară, educativă și documentară - recreează personaje din viața reală, care se bazează pe o cercetare derulată pe parcursul a aproape patru ani în arhivele vremii.

Acest proiect se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB și al Parohiei Mavrogheni (Pr. paroh Radu Mureșan) din București.