ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Spectacolul de teatru „Osânda cărților”, dedicat Centenarului Marii Unirii, după un text scris de părintele Bogdan-Aurel Teleanu și regizat de actrița Simona Pandele, se va juca vineri, 30 noiembrie 2018, ora 19:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, scrie România Liberă.

„Osânda cărților”, un spectacol de mare sensibilitate, surprinde tragedia unei familii de țărani, care – ca multe altele din România - se străduiește de-a lungul timpului să înțeleagă cu inima și mintea planul lui Dumnezeu cu ea și națiunea din care face parte, o națiune care nu arată pumnul, ci dorește să lupte pentru cauza cinstirii jertfei tuturor eroilor săi.

Spectacolul conține scene puternice, interpretate cu convingere de o trupă de tineri actori coordonați de Simona Pandele. Din distribuția acestui spectacol fac parte actorii Simona Pandele, Răzvan Răduță, Ana Maria Carablais, Beatrice Rubică/Maria Ene, Axel Moustache și Andrei Ciopec (voce), precum și copiii David Tudor (voce) și Dragoș Ene (voce).

„Osânda cărților” - un proiect de teatru puternic, apreciat de critica de specialitate pentru valoarea sa literară, educativă și documentară - recreează personaje din viața reală, care se bazează pe o cercetare derulată pe parcursul a aproape patru ani în arhivele vremii.

Acest proiect se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB și al Parohiei Mavrogheni (Pr. paroh Radu Mureșan) din București.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews