ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adunarea Națională a Franței a aprobat joi utilizarea supravegherii video prin inteligență artificială (AI) în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, trecând cu vederea avertismentele grupurilor de apărare a drepturilor civile, care au afirmat că această tehnologie reprezintă o amenințare la adresa libertăților civile, scrie Reuters.

Guvernul afirmă că supravegherea video algoritmică poate detecta „evenimente predeterminate", comportamente anormale și valurile de mulțime, ajutând la asigurarea siguranței milioanelor de turiști care se așteaptă să inunde capitala franceză vara viitoare.

Cu voturi preliminare favorabile în Senat și Adunare, cele mai mari obstacole legislative au fost depășite, deși ar putea fi contestată la cea mai înaltă curte constituțională.

Justificând tehnologia, Stephane Mazars, un deputat al partidului Renaissance al președintelui Emmanuel Macron, a declarat că „în fața întregii lumi, Franța va trebui să se ridice pentru a face față celei mai mari provocări de securitate din istoria sa".

Planul de desfășurare a supravegherii prin inteligență artificială a întâmpinat o rezistență puternică din partea unor grupuri de apărare a drepturilor, cum ar fi Amnesty International și grupurile pentru drepturile digitale. Aceștia susțin că tehnologia reprezintă o amenințare la adresa libertăților civile și trasează o linie periculoasă în democrația Franței.Textul a fost votat cu o marjă de 59-17 în favoarea sa.

Dezbaterea din Franța are loc în contextul în care Uniunea Europeană discută propria lege privind inteligența artificială, un act legislativ de referință al UE care reglementează utilizarea inteligenței artificiale în Europa și care este în lucru de peste doi ani.

În afară de utilizările AI de către companii, legislația UE va avea în vedere și utilizarea AI în sectorul public și în aplicarea legii.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews