ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Australianca Hayley Hodgson, în vârstă de 26 de ani, s-a mutat din Melbourne în Darwin pentru a scăpa de lockdown-urile interminabile - doar pentru a se trezi închisă într-o tabără de carantină Covid, fără ca măcar să aibă virusul, arată publicația UnHerd.

Hayley Hodgson a ieșit recent dintr-o „detenție” de 14 zile la Howard Springs, o tabără de carantină Covid cu o capacitate de 2.000 de persoane, de lângă Darwin, unde sunt trimise de autorități cazurile Covid din regiune. Într-un interviu acordat în exclusivitate lui Freddie Sayers de la UnHerd, aceasta și-a împărtășit experiențele trăite acolo.
 
Totul a început după ce un prieten de-al ei a fost testat pozitiv. Ea povestește cum, la scurt timp după aceea, s-a trezit la ușă cu niște anchetatori, care o identificaseră drept „contact apropiat” după ce au verificat numărul de înmatriculare al scuterului ei. Aceștia au întrebat-o dacă făcuse un test Covid, iar pe moment ea a mințit și a spus că da, deși, de fapt, nu făcuse încă. Acest lucru a declanșat o serie de întâmplări halucinante.
 
„Atunci polițiștii mi-au blocat aleea din fața casei”, spune ea. „Am ieșit și am întrebat: 'Ce se întâmplă, mă testați de COVID? Ce se întâmplă?'. Ei au spus: 'Nu, veți fi luată de aici. Și nu aveți de ales. Veți merge la Howard Springs. Ori veniți cu noi acum și vă punem în spatele dubei, ori puteți alege să luați un 'taxi COVID'... Am spus doar: 'Nu sunt de acord cu asta. Nu înțeleg de ce nu pot să mă autoizolez acasă, așa cum fac o mulțime de alți oameni.' Iar ei mi-au spus: 'Tocmai ni s-a spus de mai sus unde să vă ducem. Și cam asta e tot.'”
 
I s-a ordonat să își facă bagajul și i s-a spus că va putea fi eliberată după ce va fi testată negativ. Băgată în spatele unei dube închiriate, ea a fost transportată la Howard Springs. La sosire, i s-a spus că va trebui să rămână acolo pentru întreaga perioadă de 14 zile:
 
„[Odată ajuns acolo,] ești literalmente urcat în spatele unui vehicul de golf cu bagajele tale. Iar oamenii aceia poartă costume de protecție și toate cele. Nu vor să se apropie de tine, deoarece cred că ești contagios. Și te duc în camera ta. Și te lasă acolo. Nu vin și nu spun nimic, nu te verifică, nu fac nimic. Ți se aduce masa o dată pe zi. Și ești pur și simplu lăsat acolo.”
- HAYLEY HODGSON, UNHERDTV

A fost testată de trei ori pe parcursul celor 14 zile și de fiecare dată rezultatul a fost negativ.


Fotografie ilustrativă


La un moment dat, a fost sancționată pentru că a ieșit din baraca ei fără mască și a fost amenințată cu o amendă de 5.000 de dolari australieni. Cu o altă ocazie, ea a povestit că i s-a oferit Valium pentru a o calma. 

„Te simți de parcă ai fi în închisoare. Te simți de parcă ai fi făcut ceva greșit, este inuman ce fac ei. Ești atât de mic, încât te domină. Și ești literalmente un nimeni. Este ceva de genul: 'faci ce spunem noi, sau vei avea necazuri, te vom închide pentru mai mult timp'. Da, chiar m-au amenințat că, dacă voi mai face asta, „îți vom prelungi perioada de timp aici.'”
- HAYLEY HODGSON, UNHERDTV
 
Hayley se întreabă dacă nu cumva „condamnarea” ei la Howard Springs a avut un caracter punitiv, ca urmare a greșelii ei de la început legate de testul Covid (faptul că i-a mințit pe polițiști) - aceasta este impresia pe care a avut-o în urma unui apel telefonic cu Centrul australian pentru controlul bolilor.
 
De atunci, ea și-a pierdut locul de muncă la un magazin, unde era angajată temporar. Cu nici o ocazie, pe parcursul celor două săptămâni, nu i s-au adus la cunoștință drepturile pe care le are și nu a fost pusă în legătură cu vreun avocat.
 
Toate acestea s-au întâmplat într-un stat al Australiei care a înregistrat un total de 290 de cazuri și niciun deces. Teritoriul de Nord a avut mult mai puțin de suferit în comparație cu alte regiuni australiene, dar nu s-a ferit de măsuri extrem de draconice. Chiar luna trecută, orașul Katherine din acest stat a intrat brusc în carantină după ce au fost raportate trei cazuri.
 
Centrul Howard Springs din acest stat a fost descris de guvernul australian ca fiind „cel mai sigur și mai eficient concept de carantină din Australia”. Acesta a servit drept model pentru taberele de carantină din alte părți ale țării, guvernul australian colaborând cu guvernele statelor pentru a crea „Centre pentru reziliență națională” în Melbourne, Brisbane și Perth. Se așteaptă ca toate acestea să fie finalizate în următoarele 6 luni.

Puteți urmări mai jos relatarea completă a experienței lui Hayley. VIDEO: