ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul Rezistenței Anticomuniste organizează luni, 9 decembrie 2019, ora 18:00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, o conferință dedicată mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea, foști deținuți politic și mărturisitori ai credinței în închisorile comuniste. 

La eveniment vor participa Părintele Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Valerian Pâslaru (fostul actor Dragoș Pâslaru, călugărit la Mănăstirea Frăsinei după ce a fost maltratat de mineri în iunie 1990), Părintele Mihail Bobârnat (duhovnicul Schitului Chirpăr, ucenic al Părintelui Teofil Părăian), monahul Filotheu Bălan (Mănăstirea Petru Vodă, ucenic al Părinților Ioanichie Bălan și Justin Pârvu) și doamna Maria Trifan, fiica îndrumătorului sfinților din închisorile comuniste, Traian Trifan.

Gazdă a întâlnirii va fi profesoara Crina Palas, autoarea unei lucrări de doctorat despre poezia detenției și apropiată a mărturisitorilor ce vor fi evocați. În cadrul evenimentului vor fi lansate lucrarea "Testament Robul 1036” a mărturisitorului Traian Trifan și cartea "Generația mărturisitoare”, care cuprinde mărturii inedite ale Aspaziei Oțel Petrescu și ale lui Nicolae Purcărea, consemnate de Florin Palas.
 
Întâlnirea de suflet românesc va fi onorată și de prezența actorilor Gabriela și Cristi Iacob (Teatrul Mic din București), care vor susține un recital din poezia detenției, de Grupul Psaltic Heruvikon (din Făgăraș) și de tinerii din cadrul Atelierului de chitară al Protopopiatului Ortodox Rupea, coordonați de pr. Marius Demeter.
 
Intrarea este liberă.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews