ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Canadei a recunoscut că a supravegheat în secret mișcările populației sale în timpul lockdown-ului, prin urmărirea a 33 de milioane de telefoane, scrie New York Post.

Agenția de Sănătate Publică a Canadei (PHAC) a urmărit în mod clandestin dispozitivele pentru a evalua "capacitatea de reacție a publicului în timpul măsurilor de izolare", a recunoscut agenția săptămâna trecută.
 
Întreaga populație a Canadei se ridică la 38 de milioane de locuitori, potrivit Statisticii Canada.

"Dovezile vin din mai multe surse, din țări din întreaga lume, că ceea ce a fost văzut ca o creștere uriașă a supravegherii - după 11 septembrie - este acum complet depășit de supravegherea pandemică", a declarat pentru National Post David Lyon, autorul cărții "Pandemic Surveillance" și fost director al Surveillance Studies Centre de la Queen's University din Ontario.

ASPC a cumpărat datele de localizare și de mișcare de la gigantul canadian de telecomunicații Telus pentru "a înțelege posibilele legături între mișcarea populațiilor în Canada și răspândirea COVID-19", a declarat un purtător de cuvânt al agenției, potrivit ziarului.

Organizația de sănătate publică intenționează să continue să urmărească mișcările populației cel puțin în următorii cinci ani pentru a controla "alte boli infecțioase, prevenirea bolilor cronice și sănătatea mintală", a precizat reprezentantul anonim.