ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprim-ministrul Raluca Turcan și-a petrecut weekend-ul 21-22 noiembrie prin satele din județul Sibiu, împărțind persoanelor vârstnice măști gratuite și „carduri sociale” de la Guvern, în plină campanie electorală. Încă o dovadă că practicile pe care Klaus Iohannis le înfierează la fiecare conferință de presă ca aparținând „Pe-Se-De”-ului sunt de fapt perpetuate și „modernizate” de chiar partidul „lui”: dacă înainte de alegerile locale era vorba de traseismul politic acceptat de PNL, înainte de alegerile parlamentare PNL ne uimește cu vizite de curtoazie în teritoriu, cu ocazia cărora le oferă cazurilor sociale „șpagă electorală” sub formă de carduri.

„Strângerea de mână sinceră și privirea caldă a celor care îmi înțeleg și respectă munca sunt sursele mele de energie. Nu am avut, ca parlamentar, rețineri în a lua comunitățile la pas, nu am nici acum și nu voi avea nici după, convinsă fiind că-i pot privi în ochi pe oameni.

Exercițiul acesta mi-a oferit ocazia unor veritabile mângâieri sufletești, iar astăzi alte două, emoționante. Am fost la Velț, un sat din nordul județului Sibiu, acolo unde au ajuns deja cardurile sociale, inițiativa unui alt om dedicat cu adevarat slujbei publice: colegul meu Marcel Ioan Boloș. În porți, purtând costume populare, am întâlnit bunicile din visele fiecărui copil, pe Sinefta Dragoman și Idifta Armean. 

Le mulțumesc pentru cuvinte, pentru frumusețea din suflete și pentru respectul pe care mi l-au arătat. Le mulțumesc pentru fotografiile către care voi privi cu emoție și pe care le voi arăta tuturor acelora care uită prin truda cui s-a construit această țară, care uită sacrificiile generațiilor dinainte și tuturor acelora pe care neșansa i-a despărțit de bunicii cărora să spună ”SĂRUT MÂNA!”.”, se arată în postarea de duminică a paginii Facebook PNL Sibiu

Aceasta nu este singura „scăpare” din toamna anului 2020, cu câteva săptămâni în urmă liderele PNL Raluca Turcan și Daniela Cîmpean fiind fotografiate oferind plase cu alimente persoanelor vârstnice într-o biserică din cartierul mărginaș Turnișor al municipiului Sibiu. Asta în condițiile în care, pe de altă parte, miliția stârnită de guvernul PNL făcea razii în bisericile din județul Suceava și, mai nou, din județul Constanța, scoțându-i pe oameni afară din timpul slujbei.