ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sau: Un copil nevaccinat nu este un pericol pentru comunitatea umană, ci pentru comunitatea Big Pharma! Voi reveni.

Până atunci să-i anunțăm pe domnii mai sus amintiți că se situează enorm, flagrant și monstruos împotriva Constituției României, Legii sănătății, Codului Civil, Codului de la Nurnberg, Convenției de la Oviedo, libertății și demnității persoanei umane, după  cum îi anunță o cititoare a EVZ, comentatoare avizată a problemei vaccinurilor, doamna Ildiko Csoke din Timișoara, al cărei comentariu integral la articolul meu anterior îl puteți găsi aici:

E inacceptabil sa fie incalcata legea sanatatii care garanteaza pacientului dreptul de a fi pe deplin informat si de a refuza o procedura medicala, Constitutia Romaniei, care garanteaza persoanelor dreptul de a dispune de propriul corp, Codul Civil, care stipuleaza ca corpul uman este inviolabil (or vaccinarea cu forta inseamna VIOL!!!!), Codul de la Nurnberg(!!!) care interzice efectuarea unor proceduri medicale fara consimtamantul subiectului, Conventia de la Oviedo la care a aderat si tara noastra si conform careia interesul individual al pacientului prevaleaza interesului colectiv (in traducere si aplicat la vaccinuri: nu poti sacrifica un anumit „procent statistic” pentru presupusul(!!!) „bine mai mare al comunitatii”, adica e inacceptabil sa sufere efecte adverse mergand pana la deces un numar de oameni in numele teoriei niciodata dovedita stiintific a „imunitatii de turma” – si last but not least, e inacceptabil ca parintii sa nu aiba dreptul de a alege ei la ce proceduri medicale isi supun copiii si sa fie amenintati in mod absurd cu decaderea din drepturile parintesti pentru refuzul vaccinarii, asimilat in mod cu totul abuziv si absurd cu relele tratamente aplicate minorului. Este inacceptabil ca intr-o tara in care acum 27 de ani s-a murit pentru libertate, libertatea oamenilor sa fie confiscata in acest mod si sa se reinstaureze un totalitarism medical si mai feroce decat inainte de 89.

Acu’, domnul Orban e doar proaspăt șef de partid, persoană particulară, fără mari responsabilități publice deși ar fi de așteptat să fie mai curând liberal, nu socialist. Dar de la un prim ministru (în imagine alături de un susținător, zis, de dreapta al unei măsuri dictatoriale de stânga) așteptăm la mai mult (chiar dacă toți predecesorii ne-au învățat cu mai puțin): să fie, adică, mai cumpătat, mai informat și chiar mai respectuos și grijuliu, mai puțin cazon cu poporul care îl plătește. Căci declarația dlui Tudose, privindu-i pe părinții care se opun vacinării copiilor, e sosită direct din moș Teacă (iată cât de literar în viață poate fi primul ministru, după Caragiale ne duce la Bacalbasa, dar nu asta e menirea lui).

Sigur, fiecare om are dreptul la o opinie și la exprimarea ei. Dar atunci când ești prim-ministru nu îți mai poți exprima gândurile ca un pensionar, care joacă table în fața blocului și are mintea adormită de zgomotele zarurilor ce se rostogolesc fără încetare.

Și dacă ești prim-ministru, cauți a te informa – chiar și numai pentru gândurile tale personale, darămite când te hotărăști să te arunci în viespar – or tema vaccinurilor este, ce surpriză domnule prim ministru, un viespar. Și nu din cauza vaccinaților, unii dintre ei aduși în stadiul de a nu se mai putea exprima fie din cauza unor boli neuro-denerative, sau a decesului. Nu, ci din cauza Big Pharma care vrea bani, numai bani, tot mai mulți bani.

Iar dacă ești prim ministru și ai primit ceva ordine pe o linie oarecare, nu te bagi în gura publicului, care nu trebuie să știe ce ordine ai primit tu și așa îi dai de știre și nu iei partea zmeului vopsit în Ileana Cosânzeana.

Și dacă vrei să te informezi, nu-ți întrebi consilierii mai neștiutori decât tine, sau cu ordine asemănătoare (ca să nu vorbim și de posibile cointeresări de la mămuca Big Pharma), ai comunitatea medicală, ai internetu’ la dispoziție, dai căutare pe vacinuri și citești păreri pro și contra (ce minune! există și sunt ale unor oameni de știință, inclusiv medici!!!). Găsești acolo și numele unor oameni de știință și medici români care au o părere „diversă” față de cea oficială. Stai de vorbă cu unul dintre ei. Și pe urmă taci. Eventual rezolvi rapid și avantajos (pentru națiune) problema Cantacuzino. Pentru că problema vaccinurilor nu se rezolvă nici cu ordine pe unitate, nici pe țară, nici cu mita monstruoasă de la Big Pharma (pentru cine nu știe, industria farmaceutică e cea mai rentabilă industrie „ever” – vezi Forbes pe 2016), care cangrenează și medici și autorități.

Ca să revenim la problema cu copilul și comunitatea, îi recomand primului ministru și un manual de logică – că tot bagă guvernul manuale pe bandă rulantă la sport, dirigenție și, probabil, în curând, la dans și bune maniere. Dacă un părinte nu-și vaccinează copilul poate că îi pune acestuia viața în pericol (sau poate că nu, poate i-o salvează pentru că i-ar fi stricat-o vaccinul), dar în niciun caz nu pune în pericol viața întregii comunități, dacă acea comunitate își vaccinează copiii. Iar dacă nu și-i vaccinează se cheamă că se pun în pericol unii pe alții (deci sumă nulă), sau au șansa de a crește niște copii sănătoși, cu imunitate naturală, cu fondul genetic nealterat? Același raționament simplu și dacă 2, 50, 1000 nu se vaccinează și restul da.

Din zona științifică, deși cele de mai sus sunt foarte simple, clare și logice, nu îi citez dlui Tudose decât concluziile articolului unei membre a comunității Harvard, exprimate la finalul unei  scrisori deschise către legiutorii americani, imunologul Tetyana Obukhanych (tot textul aici):

1) Date fiind proprietățile vaccinurilor moderne, indivizii ne-vaccinați nu prezintă niciun risc sporit de transmitere a polio, difteria, tuse convulsivă și numeroase alte soiuri de gripă non-tip b H, indivizii nevaccinați nu prezintă un pericol pentru transmiterea hepatitei B, iar tetanosul este complet netransmisibil; 2) există un risc semnificativ al vizitelor la urgență după vaccinarea copiilor, ceea ce arată că vaccinarea nu este lipsită de riscuri; 3) epidemiile de rujeolă nu popt să fie prevenite în întregime chiar dacă am avea o vaccinare perfectă; și 4) este disponibilă o metodă eficientă pentru prevenirea rujeolei și a altor boli virale la copii necalificați pentru vaccinare, în cazul în care aceștia sunt expuși la aceste maladii.

În ceea ce privește nevaccinații și comunitatea Big Pharma, aici da, pericolul pentru ea este mare, dar nu mortal: extinderea exemplului acestora, nereușita introducerii obligativității vaccinărilor pentru sute de milioane de copii dăunerază grav sănătății bugetelor lor, dar le lasă suficient de grase (de exemplu, în cazul fostului șef al GlaxoSmithKline, Jean-Pierre Garnier, bonusurile în caz de dare afară din serviciu nu ar mai fi fost de 22 milioane dolari, ci numai de vreo 2).

Îi recomand dlui Tudose, din mulțimea de articole privind comportamentul infracțional al marilor companii numai articolul din The Guardian – Pharma overtakes arms industry to top the league of misbehaviour. Va afla cum Big Pharma nesocotește legile, corupe medicii (bugetul „ungerii” medicilor de către Glaxo în SUA 500 milioane dolari), vinde medicamente fără aprobare, vinde medicamente fără încheierea ciclului de testare, și nu își modifică comportamentul chiar și după ce este prinsă și penalizată cu amenzi mari (De ordinul miliardelor, dar, oricum, mult mai mici decât veniturile. Aceeași Glaxo a plătit în 2012 fără crâcnire o amendă de 3 miliarde pentru a închide dosarele penale și civile federale și statale pentru activități ilegale derulate timp de 10 ani anteriori.).

Va afla, în concluzie, că pentru Big Pharma nu omul, ci profitul contează, și că nu poți avea niciun dram de încredere în cele spuse și făcute de omuleții ei verzi fosforescenți și se va decide, poate, să revină la popor.
 
Articol preluat de pe blogul autorului.