ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există și vești bune! Un nou sondaj de opinie arată că 83% dintre oameni doresc să folosească în continuare banii lichizi ca opțiune de plată în viitor, un nou record!, scrie jurnalistul suedez Peter Imanuelsen.

Se pare că oamenii încep să realizeze că societatea fără numerar nu este ceea ce ne dorim până la urmă.

Cel mai important motiv pentru care oamenii doresc să păstreze banii lichizi a fost pregătirea pentru situații de urgență, 51% dintre ei menționând acest motiv. Însă 29% dintre oameni au spus că libertatea de alegere a fost principalul motiv pentru care doresc să păstreze banii lichizi, iar alți 19% au spus că incluziunea a fost motivul lor.

Astfel, se pare că unul dintre motivele principale pentru care oamenii doresc să păstreze numerar este LIBERTATEA.

După cum știm cu toții, dacă nu ar mai fi nevoie de numerar, statul ar putea urmări foarte ușor tot ceea ce fac oamenii. Disidenții ar putea fi ușor împiedicați să cumpere și să vândă.

Suedia este una dintre principalele țări care militează pentru o societate fără numerar de mulți ani.


Multe magazine din Suedia au trecut la plata fără numerar, cum sunt unele restaurante Burger King.

Dar lucrurile par să se schimbe.

Noul guvern de dreapta din Suedia a căutat modalități de a ÎNTĂRI utilizarea numerarului fizic, căutând lucruri precum obligarea magazinelor să accepte numerar. Norvegia, țara vecină, face și ea acest lucru.