ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii încep să-și afișeze, cu mândrie, simbolurile naționale. Lupul Dacic va fi Logo-ul care va reprezenta România la cel mai înalt nivel în momentul în care va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene, în 2019.

România va prelua președinția Consiliului UE în 2019, iar Logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi Lupul Dacic. Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene și jurizat de 19 persoane, printre care Rareș Bogdan, Dana Grecu, Bogdan Chirieac și Bogdan Naumovici. Surse din juriu au declarat pentru „Adevărul" că decizia în favoarea lupului dacic a fost luată cu o majoritate covârșitoare: 80%.

Ministerul Afacerilor Europene, care pregătește preluarea președinției Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educației, un concurs pentru stabilirea Logo-ului de țară. Concret, ministrul Educației, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii și studenții erau îndemnați să propună un logo pentru România. Potrivit unor surse diplomatice, Ministerul Afacerilor Europene a primit 122 de variante de logo, dintre care au fost selectate, în primă fază, 19. „Din cele 19, au fost alese de juriu, în final, 4", au explicat sursele citate pentru „Adevărul".  

Săptămâna trecută, juriul, format din 19 persoane, a dat votul decisiv: a ieșit Lupul Dacic, o propunere venită din partea unui student. „Unul dintre argumente a fost că acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au încercat să explice că logo-ul României trebuie să însemne ceva și pentru restul cetățenilor UE, dar  votul final a fost covârșitor în favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeți acum e una îmbunătățită. În primă fază, scrisul era greșit și culorile erau inversate", au relatat surse diplomatice pentru „Adevărul". În jur de 80% din membrii juriului au votat pentru lup, potrivit unei alte surse din juriu.