ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o sută de americani s-au adunat sâmbătă, 6 martie, în fața Capitoliului Statului Idaho din Boise pentru a protesta împotriva restricțiilor prin arderea măștilor, potrivit The Guardian, citat de Smart Radio.
 
Filmările postate pe Twitter de Sergio Olmos și David Gura, dintre care una a totalizat aproape 4 milioane de vizualizări, prezintă o ardere colectivă a măștilor de către un grup de părinți și copii care s-au adunat în jurul focului foc aprins într-un butoi metalic. Aceștia se leapădă pe rând de măști și rostesc îndemnuri mobilizatoare.
 


În orașul Boise, celor 230.000 de locuitori li se recomandă să poarte măști, însă măsura nu are caracter obligatoriu. Asta pentru că guvernatorul republican al statului Idaho, Brad Little, nu a impus purtarea măștilor la nivel statal. Cu toate acestea, 7 regiuni și 11 orașe au făcut-o din exces de zel. 

„Cred că oamenii trebuie să fie conștienți că ne-am adunat astăzi aici pentru a protesta împotriva guvernului, pentru a ne restabili forma republicană de guvernare”, a declarat unul dintre protestatari, făcând aluzie la președintele „democrat” Joe Biden.

Acesta i-a acuzat pe guvernatorii republicani că au avut un raționament „neanderthalian” când au decis diminuarea restricțiilor – după cum a procedat Texas-ul, care tocmai și-a redeschis total economia. Acesta a fost un stat-cheie pro-Trump care, după ascensiunea frauduloasă la putere a lui Biden, a amenințat cu „Texit”, adică desprinderea de SUA. Tot mai multe state americane au renunțat săptămâna trecută la impunerea purtării măștilor, printre care Texas, Mississippi, Florida și Alabama, după cum a relatat ActiveNews la acel moment. 
 
Joe Biden a demonstrat în repetate rânduri, atât în campania electorală, cât și după ajungerea la Casa Albă, că este la un pas de a își pierde capacitatea de exercițiu al funcțiunii, neputând să-și ducă la capăt ideile, confundând subiectul discuțiilor și chiar interlocutorii. Epitetul de „neanderthalian” ieșit din gura unui Agamiță Dandanache american nu poate fi decât un bumerang care i se va întoarce împotrivă. Pentru că neanderthalienii, deși erau primitivi, măcar aveau mai multă coerență decât neomarxiștii.