ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății le-a atras atenția membrilor clasei conducătoare din întreaga lume că ar trebui să fie pregătiți pentru situații de urgență legate de radiații, cum ar fi accidentele de la centralele nucleare și bombele nucleare. Aceștia insistă ca  liderii globali să înceapă să stocheze medicamente, pentru orice eventualitate, scrie ActivistPost, potrivit unui raport FoxNews.

În cazul unei urgențe radiologice sau nucleare, guvernele ar trebui să aibă un stoc național de echipamente de protecție personală, dar și o serie de produse farmaceutice, inclusiv tablete de iodură de potasiu, antiemetice, agenți antidiareici, agenți de decorticare, agenți de alchilare și alte medicamente, a declarat OMS.

„Este esențial ca guvernele să fie pregătite să protejeze sănătatea populației și să răspundă imediat la urgențe", a declarat vineri, într-un comunicat, Dr. Maria Neira, director general adjunct interimar al OMS. „Acest lucru include existența unor rezerve pregătite de medicamente vitale care să reducă riscurile și să trateze rănile provocate de radiații."

Tabletele de iodură sunt de obicei tratamentul preferat pentru cei care nu sunt conducători. Un contor Geiger ar putea fi de asemenea util, doar pentru a ști dacă este sau nu nevoie să sari chiar la planul de urgență pentru un incident nuclear. OMS nu a numit niciun conflict specific, dar amenințarea unui dezastru radiologic a devenit clară la nivel mondial în ultimul an, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.
 
Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, a declarat luna aceasta că agenția sa instituie o „prezență continuă a experților în domeniul securității și siguranței nucleare" la instalațiile nucleare din Ucraina pentru "a ajuta la prevenirea unui accident nuclear în timpul conflictului militar actual". Pe baza relatărilor din mass-media mainstream, orice număr de lucruri ar putea merge prost, care ar putea provoca dezastrul nuclear pentru care OMS sfătuiește guvernele să se pregătească.