ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În România jefuită ca-n codru în ultimii 26 de ani, un veteran de război, în vârstă de 92 de ani, a fost trimis în judecată pentru înșelăciune. Vasile Curecheriu, veteran din al Doilea Război Mondial, este acuzat că a prejudiciat bugetul CFR cu circa 20.000 de lei.

Bărbatul este acuzat că se oferea contra-cost să ia cu el călători din gară, drept însoțitori, el având dreptul pe an la 12 bilete gratuite pentru el și 12 pentru însoțitori.

Astfel, bărbatul mergea din Botoșani la București și lua cu el o persoană din gară. Biletul de însoțitor este tot gratuit, dar bărbatul primea câte 40-50 de lei de la persoana care îl însoțea, cu 50% mai puțin decât ar fi dat pe un bilet normal, potrivit ȘtirileProTv.

Vasile Curecheriu, veteranul de război, se apără și spune că a apelat la acest lucru din cauza pensiei mici pe care o are, puțin peste 600 de lei.

”Am umblat pe tren vreo doi ani. Duceam oameni până la București și eu veneam înapoi și luam și eu ceva parale, domnule șef! 400-500 de franci. Cam atât. M-au găsit doi controlori civili și m-au trimis în judecată.”, a spus Vasile Curecheriu.

Oamenii legii i-au pus sechestru pe casă și pe pământ, dar lui Vasile nici că-i pasă: "Dacă vrea statul, să ia bunurile, să ia tot. Dar pe mine m-au luat degeaba”.

Botoșăneanul din comuna Lunca riscă până la 5 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.