ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul României, Florin Cîțu, e doar cu o singură ureche la Angela Merkel, potrivit Ziarului Național. În timp ce Germania, farul călăuzitor al Guvernului Cîțu-Iohannis, consideră că imunizați sunt și cei vindecați și cei vaccinați, Cîțu declară că "vaccinarea este singura soluție de a scăpa de pandemie. Faptul că lumea se vaccinează, e normal, din punctul meu de vedere, să poți să beneficiezi și ca restricțiile să fie ridicate pentru cei care se vaccinează. Nu mai există nicio scuză să nu ne mai vaccinăm și să ne revenim la normalitate cât mai rapid”.
 
Dar chiar zilele trecute, un medic, nu un Cîțu, a afirmat contrariul celor susținute de premier. Medicul primar al Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh dr. Luca ” Onești (suport Covid), Mihaela Secară, a declarat pentru Ziarul Național că foștii bolnavi de Covid sunt mai imuni decât persoanele vaccinate. Medicul Secară contrazice afirmațiile care susțin că pretinsa imunitate dată de vaccin rezistă, susținând că imunitatea dobândită natural în urma contactării virusului este superioară "imunității" obținute prin vaccin. 
 
„Nu trebuie să ne panicăm pentru o maladie în care 997 din 1.000 de persoane se vindecă”, afirmă foarte clar medicul specialist.

Claudia Marcu, jurnalist la Ziarul Național, este de părere că Guvernul Cîțu urmează doar sfaturile lui Anthony Fauci, care îndemna populația Statelor Unite să poarte până la trei măști, pentru o protecție mai bună.
 
Cîțu tot nu poate înțelege că peste 80% din România nu s-a vaccinat iar din cei 17% care s-au vaccinat peste 25.000 de români au făcut din nou Covid după vaccin. Deci la ce imunizare se referă Cîțu? Aberația lui era susținută zilele trecute și de Valeriu Gheorghiță care afirma fără nici un studiu în materie că pretinsa imunitate dobândită prin vaccinare e mai bună decât cea naturală.
 
„Deciziile lui Cîțu îmbracă forme prostești de manifestare a puterii. De la fără noimă și până la zburdălnicie intelectuală exagerată. Adică de necontrolat.”, scrie editorialistul ziarului Național, Valentin Boeru.
 
„Florin Cîțu luptă împotriva pandemiei după cum crede el că ar fi nevoie. Numai că opiniile lui dau cu capul fie de Constituție și legislație, fie de patologic. Promite relaxări aberante și emite idei care te fac să te gândești că are o suferință. Afecțiunea lui se numește „sunt premier și nu mă bagă nimeni în seamă”. Vrea să se impună cu orice chip, dar nu-l ajută nici mintea și nici vorbirea”, consideră Valentin Boeru.
 
Vaccinarea este noua marotă a lui Iohannis, mai consideră editorialistul Național Valentin Boeru, care comentează cum a vizitat președintele un container din Constanța.
 
„Iohannis a rostit și o cuvântare scurtă. Ca și cum ar fi fost o victorie totală împotriva pandemiei, ne-a anunțat că joi se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Așa, și? Într-o țară în care 80 la sută din populație nici nu vrea să audă de vaccinare pe cine ar interesa declarația lui?”, observă analistul.
 
„Vaccinați-vă. Vaccinul este sigur și reprezintă singura modalitate prin care putem pune capăt pandemiei.” Declarația, tot a lui Klaus Iohannis, a fost rostogolită în timp și preluată și de alții într-o formă sau alta. Vaccinul este sigur? Cum poate garanta președintele acest lucru din moment ce pe prospecte scrie că se află în faza de experiment până în 2023 sau 2024? Să te pronunți cu atâta fermitate când produsul este încă în faza de încercări este ori un act nebunesc ori o minciună, scrie Valentin Boeru într-un alt editorial intitulat De ce se minte în criza Covid?