ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bunica Fica (78 de ani) locuiește singură în cătunul Fântânele din Munții Apuseni, la aproape 10 kilometri de centrul comunei. Ani întregi a trăit dintr-o pensie de... 15 lei pe lună.
 
În 2020, cazul ei a ajuns în atenția presei, iar ministrul Muncii de la acel moment, Violeta Alexandru, a promis că pensia bătrânei va fi recalculată. Ministrul s-a ținut de promisiune, astfel că pensia bunicii Fica a fost majorată de la 15 la... 32 de lei pe lună, relatează RomâniaTV.

Mamaia Fica și-a pierdut soțul în urmă cu un deceniu. Bărbatul avea o pensie de 30 de lei, iar după moartea lui, soția supraviețuitoare a moștenit jumătate din această suma, pensie de urmaș.

De când a rămas singură, bătrâna o duce greu. Casa ei este poziționată pe un deal, într-o zonă greu accesibilă. De multe ori, nici poștașul nu îi calcă pragul, mai ales că suma pe care o primește cu titlul de pensie este una derizorie.

Vara, Fica Jurj se descurcă ceva mai ușor, căci are ajutorul unui vecin care mai vine și mai stă cu animalele. O vacă, un cal și câteva găini sunt toată averea bătrânei.
 
Iernile, însă, sunt cumplite pentru bătrânică. Nu are nici copii, nici nepoți și aproape nimeni nu o întreabă de sănătate.
 
În tot acest timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit cu mare fast la Palatul Cotroceni, unde urmează să aibă o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis.