ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții INSP( Institutul Național de Sănătate Publică) au explicat că s-a produs o greșeală de comunicare, atunci când Raed Arafat a comunicat faptul că imunitatea o vor dobândi exclusiv doar persoanele vaccinate, și au explicat medicilor din întreaga țară contrariul, anunță Ziarul Național.

Pe scurt, potrivit „Ordinului pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului culturii și al ministrului sănătății nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, la evenimentele din acest sector pot participa doar persoanele vaccinate și cele cu teste Covid negativ”. Astfel, Ordinul arată că:

  ”Participarea la evenimente culturale este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Organizarea spațiului în aer liber trebuie făcută astfel încât să permită prezența a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană. În cazul în care locația este organizată cu scaune mobile (sau pufuri), acestea vor fi poziționate de către organizator astfel încât să asigure o suprafață de 2 mp pentru fiecare persoană”.

Cu toate acestea, reprezentanții INSP susțin că s-a produs o greșeală de comunicare și că Arafat nu a înțeles despre ce este vorba, urmând ca cei de la Institut să-i explice că imunizarea poate fi atinsă și natural, în urma infectării cu Covid19.

Tot în același ordin, era menționat și faptul că, la evenimentele de tip drive-in, accesul este exclusiv persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Mihaela Secară susține că imunizarea se poate produce și pe cale naturală, contrazicându-l pe Arafat. ”Situația este staționară, avem în tot spitalul Onești cam 10 pacienți pozitivi și am avut și unul singur la ATI, iar acum avem trei. Până la jumătatea lui iunie, dacă situația continuă așa, am putea ajunge la cazuri sporadice, ceea ce înseamnă sfârșitul pandemiei și ridicarea stării de alertă. Oricum, imunizarea s-a produs la un nivel de peste 60%, asta și datorită vaccinaților, care au făcut boala și au transmis-o, dar și datorită circulației unei variante mai contagioase, care a grăbit imunizarea”, a declarat Secară pentru colegii de la Național

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews