ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se-nmoaie războiul? Ucrainenii vor sprijin românesc pentru a zbura în destinații exotice

Ambasadorul Ucrainei la București, Igor Prokopciuk, a descins săptămâna trecută la ministerul Transporturilor, cerîndu-i lui Sorin Grindeanu acceptul pentru efectuarea unor zboruri comerciale internaționale charter, din și către România, ale unei companii aviatice ucrainene. Respectivele zboruri ar urma să transporte în tot sezonul primăvară-toamnă 2023 cetățeni ucraineni spre destinații exotice, de la Tenerife la Sharm el Sheikh.

Acceptul ar presupune, conform unor surse din minister, ca operatorul respectiv să beneficieze de drepturi egale cu operatorii din Uniunea Europeană, pentru o perioadă limitată de timp, până la eliminarea legii marțiale din Ucraina și restabilirea spațiului aerian ucrainean.

Pentru a forța mîna lui Grindeanu, ambasadorul a precizat că operatorul ucrainean, SkyUp Airlines, a vîndut deja bilete pentru zboruri programate chiar sîmbătă și duminică (25-26 martie) pe ruta București-Sharm El Sheikh și București-Hurgada.

Pus în fața faptului împlinit, Grindeanu a acceptat, conform acelorași surse, ca doar aceste două zboruri să primească autorizații excepționale și doar în zilele de 25 și 26 martie 2023.

Alte destinații pentru care Prokopciuk ceruse aprobare sunt insulele Tenerife, insulele Madeira, Heraklion (insula Creta), Monastir (Tunisia) și Antalya (Turcia), zboruri care acoperă o perioadă din martie pînă în octombrie anul acesta.

InPolitics

Citiți: Ucraina zdrobește România: Intră cu Bîstroe în rețeaua transeuropeană de transport pentru Dunăre - Marea Neagră

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews