ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii s-au retras fără nici o pregătire din Afganistan, transformând țara într-o bombă islamistă care poate arunca din nou în aer Orientul Mijlociu. Dar administrația Biden are alte priorități.

Pe 23 iunie, Washington Post consemna frământările generalului Mark A. Milley (foto), șeful forțelor armate ale Statelor Unite în legătură teoria rasei: „Vreau să înțeleg turbarea albă. Cu toate că eu sunt alb”, explica el, referindu-se la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

„Turbarea albă” („white rage”) este o sintagmă consacrată de Carol Anderson, profesor la Universitatea Emory din Atlanta, într-o carte publicată în 2016 și intitulată: „White Rage: The Unspoken Truth of Our Racial Divide”.

Anderson acreditează ideea că în Statele Unite există un „rasism structural” și că, de fiecare dată când negrii câștigă puțină putere socială, albii organizează o contra-lovitură.

La rândul său, Fox News relata în ianuarie că prioritatea Pentagonului va fi schimbarea climatică, considerată o amenințare pentru securitatea națională.

Joe Biden și-a făcut o profesiune de credință din reducerea emisiilor de carbon prin închiderea exploatărilor de petrol și gaze și orientarea masivă spre energii refolosibile.

Pe de altă parte, NPR, postul public de radio al Statelor Unite, cita în martie noile politici pe care Pentagonul le va adopta în legătură cu persoanele transgender din armată.

Printre măsuri se numărau orice discriminare legată de gen și finanțarea de către armată a tratamentele membrilor săi pentru a trece de la un gen la altul în timp ce se află sub arme.

Potrivit datelor furnizate de Departamentul american al Apărării pentru Military.com la jumătatea lunii iunie, Pentagonul a cheltuit până acum 15 milioane de dolari în ultimii cinci ani pentru a trata 1.892 de militari transgender, dintre care 11,5 milioane pentru psiho-terapie și 3,1 milioane pentru intervenții chirurgicale.

Cu asemenea preocupări, nu este de mirare haosul instalat în Afganistan care este pe punctul să arunce în aer Orientul Mijlociu și să creeze un nou val de imigranți care să ia cu asalt Europa. 
 
Primăvara Arabă din 2011, care a răsturnat Orientul și lumea cu fundul în sus, a fost creația administrației Obama. 
Trump a reușit să aducă o pace istorică în regiune, prin reluarea legăturilor diplomatice dintre Israel și principalele țări arabe.
 
Acum, după zece ani de la Primăvara Arabă, fostul adjunct al lui Obama, Joe Biden, pare din nou decis să dea foc Orientului Mijlociu. Evenimentele recente din Tunisia și Afganistan arată că la Washington se clocește o nouă Primăvară Arabă.