ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimele evenimente de la București sunt urmărite cu mare atenție în toata lumea și se pare că unul dintre aliații României și-a trimis reprezentantul pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis. Știripesurse.ro anunță faptul că ambasadorul american, Hans Klemm, a mers la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele țării, potrivit unor surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Această vizită vine în contextul în care în câteva ore președintele României va începe consultările cu partidele politice pentru formarea unui nou Guvern.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Sorin Cîmpeanu în funcţia de premier interimar și a precizat că pe lângă discuțiile cu partidele politice, va exista o întrevedere şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, începând cu ora 15.00, cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni fiind PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, în timp ce vineri are loc o a doua rundă de consultări.

Fiecare delegaţie va fi formată din maximum cinci membri, se precizează în scrisoarea adresată de preşedinte liderilor partidelor parlamentare.

Chemarea partidelor la consultări pe o perioadă de două zile este o premieră, până acum toate rundele de negocieri având loc pe parcursul unei singure zile.