ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Google a instituit  în mod oficial cenzura, valabilă pentru clipurile încărcate pe YouTube. Prin intermediul anunțului său oficial, acesta atenționează cetățenii că nu  vor mai  putea constesta  corectitudinea modului în care s-a realizat votul, nici semnala o posibilă fraudă prin intermediul canalelor de YouTube,  faptele lor fiind considerate „politici de dezinformare electorală”.

„Anumite tipuri de conținut înșelător sau mincinos care prezintă un risc grav de prejudicii nu sunt permise pe YouTube. Aceasta include anumite tipuri de dezinformare care pot provoca prejudicii reale, cum ar fi conținutul manipulat din punct de vedere tehnic și conținut care interferează cu procesele democratice.” scriu ei. 
 
Astfel, se prezintă o listă de exemple cu astfel de „abateri” grave, care nu sunt permise pe YouTube:

  • „Suprimarea alegătorilor: un conținut care urmărește să inducă în eroare alegătorii cu privire la momentul, locul, mijloacele sau cerințele de eligibilitate pentru vot sau afirmații false care ar putea descuraja participarea la vot.
  • Eligibilitatea candidaților: un conținut care avansează afirmații false legate de cerințele tehnice de eligibilitate pentru candidații politici actuali și funcționarii guvernamentali aleși 
  • Incitare la interferența cu procesele democratice: un conținut care încurajează alte persoane să interfereze cu procesele democratice. Aceasta include obstrucționarea sau întreruperea procedurilor de vot.”
  • Integritatea alegerilor: Conținut care avansează afirmații false conform cărora au avut loc fraude, erori sau defecțiuni pe scară largă în anumite alegeri anterioare. Sau conținut care susține că rezultatele certificate ale acestor alegeri au fost false.
  • Afirmații false conform cărora mașinile de vot electronice braziliene au fost sparte în trecut pentru a schimba votul unei persoane.”
 
Anunțul însă nu este în vigoare doar pentru alegerile viitoare, ci și pentru cele din trecut. Conform Google, penalizările se vor aplica și în cazul în care vor exista încălcări ale regulamentului privind alegerile din trecut, cum au fost cele din Brazilia, SUA, sau Germania. 

„Această politică se aplică în prezent la:

  • Orice alegeri prezidențiale anterioare din SUA
  • Alegerile federale germane din 2021
  • Alegerile prezidențiale braziliene din 2014, 2018 și 2022
  • Rețineți că aceasta nu este o listă completă.”

Vedeți și Tucker Carlson: Alegerile de pe 8 noiembrie din SUA ar putea fi FRAUDATE după modelul CIA – Brazilia