ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peter Strzok, fost agent FBI implicat în punerea la cale a investigației privind așa-zisa colaborare dintre Donald Trump și Rusia, a fost audiat de Congresul SUA.
 
Acesta a fost audiat joi în Congres, după ce corespondența sa privată cu Lisa Page, o juristă a poliției federale (FBI) al cărei amant a fost în perioada 2015-2017, pe când lucrau amândoi în FBI, le-a dezvăluit opoziția față de candidatul republican.

Sorina Matei amintește de faptul că acel personaj extrem de important din FBI - un veteran al Biroului, investigator pe Rusia al FBI, cel care a condus ancheta atât pe Hillary Clinton cât și cea pe presupusa interferența rusă în alegerile prezidențiale americane, ajungând pentru câteva luni și în echipa lui Robert Mueller - a fost audiat de o comisie formată din politicieni ai Congresului american în legătură cu activitatea acestuia. Audierile, potrivit Simonei Matei au durat zece ore.
 
„În general, toată corespondența lui Strzok, confirmată și anchetată, oferind mult probatoriu în plus, de către Inspectoratul General al Departamentului de Justiție arată jocurile politice murdare făcute pe anchete în plină desfășurare de către FBI. Practic, 10 ore cât a stat în Congres, Peter Strzok a distrus toată credibilitatea FBI”, scrie jurnalista pe Facebook.
 
Reamintim că Peter Strzok și Lisa Page au purtat o conversație în care au făcut remarci insultătoare la adresa poporului român, după cum ActiveNews a informat în premieră în februarie 2018.

Iată ce spuneau cei doi:
 
Strzok: „Guccifer (hacker-ul român, n.r.). Român slinos...

Page: „Toți sunt”

Strzok: „E amuzant să privești și să te gândești [text eliminat]. Nu e de mirare că e așa necioplit dat fiind că e...și acești români nu sunt măcar țigani”

Page: „Serios acum, îi cam urăsc. Sunt sigur [text eliminat] bine. Dar sunt un amestec din necinstea rușilor cu atitudinea de „mi se cuvine” a italienilor. Grețos!(Yuck, în original)”, a răspuns Page.

De remarcat este faptul că mass-media din România care a preluat informația că Strzok a fost audiat de Congresul SUA a evitat să menționeze remarcile acestuia despre români. Singura excepție fiind EVZ.