ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, luni, contestația la executarea pedepsei depusă de Liviu Dragnea. Prin aceaași decizie s-a admis cererea de sesizare a Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate, formulată de fostul lider PSD, informează Mediafax

„Respinge, ca nefondată, contestația declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinței nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunțată de Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul nr. 11/1/2020. (...) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedură penală formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu în dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ÎCCJ.
 
Liviu Dragnea a fost audiat, luni, prin videoconferință de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a susține contestația la executare. 
   
La contestația de luni, apărătorii au invocat, drept temei pentru susținerea acesteia, o decizie a Curții Costituționale. 
   
„În 10 octombrie 2019 a apărut motivarea CCR care a statuat că la ÎCCJ nu a fost respectat articolul 29 din Legea 78 (pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, n.r) care prevedea ca toate completele de la fond să fie specializate”, a explicat avocata Flavia Teodosiu. 
   
Liviu Dragnea a fost condamnat, în 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, executând în prezent pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul Rahova.