ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atât parlamentari americani, cât și cei israelieni s-au pronunțat împotriva eutanasiei pasive planificate în Anglia pentru moartea unei fetițe evreice, de doi ani, cu leziuni cerebrale, în Anglia, transmite LifeSite.

Senatorii republicani americani Marco Rubio, Mike Lee, Ben Sasse, Ben Sasse, Steve Daines, James Lankford, Josh Hawley, Lindsay Graham, Mike Braun, James Inhofe și Ted Cruz i-au scris lui Joe Biden, cerându-i să vorbească cu premierul britanic Boris Johnson pentru a permite ca Alta Fixsler să părăsească Regatul Unit și să fie îngrijită de un spital din SUA sau Israel.

Senatorii au citat obiecțiile părinților lui Alta față de decizia de luna trecută a Înaltei Curți de a permite ca National Health Service (NHS) Foundation Trust de la Universitatea din Manchester să înceteze să o mai trateze pe fetiță. NHS a argumentat că fetița, care nu poate mânca, bea sau respira fără asistență medicală, nu își va reveni niciodată și că moartea era în "cea mai bună soluție". Senatorii au subliniat, de asemenea, că unul dintre părinții Altei - tatăl ei - este cetățean american.

"Suntem profund tulburați de faptul că copilul unui cetățean american este tratat în acest fel într-o țară cu care avem o alianță profundă și o relație specială", au declarat senatorii.

"În calitate de părinți, este dreptul domnului și doamnei Fixsler să lupte pentru ca fiica lor să rămână în viață", au continuat ei.  

"Este inacceptabil ca oamenii din guvern să creadă că ei, și nu părinții, ar trebui să decidă ce este în interesul superior al unui copil, chiar și într-o chestiune de viață și de moarte."

Mama Altei este israeliană, iar ministrul israelian al sănătății, Yuli Edelstein, i-a scris ministrului britanic al sănătății, Matt Hancock, pentru a cere ca fetiței să i se permită să meargă în Israel.

"Spitalul a solicitat Curții Supreme permisiunea de a o deconecta pe Alta de la dispozitivul la care este conectată, ceea ce va duce la moartea ei", a scris Edelstein.

"Conform unei opinii juridice atașate la cererea din partea membrilor familiei, și în opinia noastră acceptabilă, conform legii israeliene, în circumstanțele în care părinții se opun opririi tratamentului medical care ar putea duce la moartea copilului și că speranța de viață depășește șase luni - tratamentul medical nu trebuie să înceteze", a continuat el.

"Părinții lui Alta sunt evrei ortodocși și cetățeni israelieni, care își trăiesc viața în conformitate cu legea ebraică, și sunt interesați să o transfere pe Alta la unul dintre cele două spitale din Israel care și-au exprimat disponibilitatea de a o trata. V-aș fi recunoscător dacă ați putea ajuta familia Fixsler să o aducă pe Alta la tratament suplimentar în Israel."  

Și noul președinte al Israelului, Reuven Rivlin, i-a scris prințului de Wales, cerându-i ajutorul pentru a salva viața Altei.


Cererile de profil înalt urmează deciziei din luna mai a Înaltei Curți de a permite Manchester University NHS Foundation Trust să îndepărteze toate mijloacele de susținere a vieții de la tânără. Alta a suferit leziuni cerebrale în timpul nașterii sale, iar avocații NHS spun că nu își va reveni niciodată.

Judecătorul Alistair MacDonald, de la Înalta Curte, a decis că este în "interesul superior al copilului ca tratamentul care îi susține în prezent prețioasa viață să fie retras acum". El a mai spus că nu ar fi "niciun beneficiu medical" ca Alta să fie dusă în Israel, deoarece nu are "nicio perspectivă" de recuperare.

Judecătorul a acceptat mărturiile medicale potrivit cărora copilul nu poate simți plăcere, dar simte durere și suferință. El a considerat că luarea copilului în Israel i-ar provoca mai multă durere. Între timp, el a indicat că "principiile juridice seculare" prevalează asupra obiecțiilor religioase ale părinților.

"Părinții nu pot fi criticați pentru că au ajuns la o decizie diferită, informată de legile religioase care le guvernează modul de viață", a declarat MacDonald.