ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ÎCCJ ia în discuție, luni, dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce procurorii au cerut completului sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților timp să își pregătească apărarea, informează Mediafax.

Judecătorii au anunțat că termenul de pe 20 mai ar putea fi ultimul.

La termenul din 15 aprilie, Liviu Dragnea a dat o declarație în sala de judecată, susținând că este total nevinovat. „Sunt total nevinovat. Nu am avut cunoștință că doamna Botorogeanu (Adriana Botorogeanu, n.r.) și Stoica (Anisia, n.r.) nu ar fi mers la serviciu. Nimeni nu mi-a spus că aceste două salariate nu se prezintă la locul de muncă. Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni asupra nimănui pentru a le menține pe cele două în funcție. Nu sunt de acord cu afirmațiile din motivarea de la fond că aș fi minimalizat niște atribuții. Nu am coordonat sau controlat DGASPC Teleorman, care nu se afla în subordinea mea ci a Consiliului Județea, potrivit legii. Atribuțiile de coordonare directă le aveau colegiul director și secretarul județului”, a declarat Liviu Dragnea, în fața magistraților.

Totodată, avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia Curții Constituționale pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.