ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a anunțat, miercuri, evacuarea a 72 de refugiați din Libia către România, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, UNHCR a anunțat,  pe Twitter, că „în ultimele zile, 72 de refugiați din Eritreea, Somalia și Siria au fost evacuați din Libia către Centrul de Tranzit în Regim de Urgență din România”. 

Totodată, UNHCR a precizat că se așteaptă relocarea acestor refugiați în Norvegia, până la finele anului.

Centrul de Tranzit în Regim de Urgență din România, aflat la Timișoara, funcționează în baza Acordului Tri-Partit semnat pe 8 mai 2008 și încheiat între Guvernul României, UNHCR și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Centrul de Tranzit în Regim de Urgență, primul de acest gen din Europa, are o capacitate de 200 de locuri și oferă azil refugiaților, pe o perioadă temporară de 6 luni, urmând a fi relocați în tări terțe.