ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat astăzi epidemia de variolă a maimuțelor ca fiind urgență sanitară globală, cea mai ridicată alertă pe care OMS o poate emite.

Este a șaptea oară, din 2009, când OMS declară o astfel de stare de urgență, cea mai recentă fiind pentru Covid-19, care a primit același statut în 2020.

O urgență sanitară publică de interes internațional – sau PHEIC – este definită în reglementările internaționale privind sănătatea ale OMS ca fiind „un eveniment de importanță excepțională care poate constitui un risc pentru sănătatea publică din alte state prin răspândirea la nivel internațional a bolii și care necesită potențial un răspuns internațional coordonat”.

Potrivit The Guardian, agenția de sănătate a ONU a precizat că termenul se referă la faptul că situația este „gravă, bruscă, neobișnuită sau neașteptată”, că afectează sănătatea publică dincolo de granițele naționale și că poate necesita atenție internațională imediată.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că, comitetul s-a reunit joi pentru a analiza ultimele date, dar că nu s-a reușit ajungerea la un consens. Cu toate acestea, a decis să „iasă din impas” declarând PHEIC.

La nivel global, s-au înregistrat până acum 16.016 cazuri de variola maimuțelor, în 75 de țări – dintre care 4.132 au fost în ultima săptămână – și au fost cinci decese, conform datelor OMS.

Europa are cel mai mare număr de cazuri totale, ajungând la 11.865, și cea mai mare creștere din ultimele șapte zile, cu 2.705.

Variola maimuțelor este o infecție virală întâlnită de obicei la animalele din Africa centrală și de vest, deși poate provoca focare la oameni. Cazurile sunt identificate ocazional în țări în care virusul nu este endemic, dar cea mai recentă răspândire este fără precedent.

Deși țările din Europa au fost cel mai afectate, au fost raportate cazuri și în SUA, Canada, Australia, Nigeria, Israel, Brazilia și Mexic.

Potrivit OMS, variola maimuțelor a apărut în mare parte în rândul bărbaților homosexuali, dar „experții” țin să ne asigure că oricine se poate îmbolnăvi de variola maimuței, răspândită prin contact apropiat sau intim, ONU avertizând că unele portretizări în mass-media ale africanilor și persoanelor LGBTQ+ „intensifică stereotipurile homofobe și rasiste și accentuează stigmatizarea”.

Michael Ryan, directorul executiv al Programului de urgență al OMS, a declarat: „Știm cu toții cât de dificil a fost istoric să ne ocupăm de astfel de probleme din cauza stigmatizării”, îndemnând la „solidaritatea” cu cei afectați.

Un nou val de panică trebuie să inunde omenirea, rezultatul dorit fiind probabil instaurarea unei noi dictaturi tehnocratico-sanitare îmbinate cu totalitarismul woke.