ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă să moară bucovineni tineri aflați în solda statului ucrainean: publicația de limbă română „Zorile Bucovinei” a anunțat marți, 10 mai 2022, moartea a încă 3 militari care au apărat Ucraina cu prețul propriei lor vieți.

Oleksandr Balanețki, militar al unității A3715, va fi redat țărânei pe Walk of Fame (Aleea Faimei) în Cimitirul Central din Cernăuți.

Sergentul Ilia Mandalak, unitatea militară A3029, a fost petrecut pe ultimul drum în Vijnița

Românul Andrei Șova din Sinăuții de Jos, care a activat în unitatea militară A3029, a fost înmormântat în satul natal.

După cum ActiveNews a relatat, și alți localnici ai Bucovinei de Nord, atât ucraineni cât și români, și-au pierdut viețile luptând voluntar sau luați cu arcanul în cadrul Armatei Ucrainene. Deși conflictul declanșat de Rusia a stârnit un exod nemaiîntâlnit de migranți, bărbații care fug din calea războiului nu sunt lăsați să treacă granița nici chiar dacă se autoidentifică drept femei, ci sunt întorși pentru a fi trimiși pe front.