ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din nordul Bucovinei continuă să moară de mâna rușilor, ca și în urmă cu 80 de ani, cu diferența că în prezent ei nu mai apără Regatul României, ci Ucraina regimului Zelenski, care a încălcat sistematic drepturile românilor la ei acasă, culminând cu eliminarea din piața publică a hrisovului de atestare a orașului Cernăuți de către domnitorul român Alexandru cel Bun. Astăzi, 3 mai 2022, încă 4 tineri militari din nordul Bucovinei, care au apărat Ucraina față de invazia rusească, sunt conduși pe ultimul drum, după cum relevă ZorileBucovinei.com

Un tânăăr de doar 19 ani, Ruslan Timofei, trăgător al Plutonului 2 de asalt montan și al Companiei 1 de asalt montan, a ales calea militară pentru a apăra Ucraina, a fost omorât în urma exploziei unei mine lângă Harkiv.

Soldatul Hlynski Vasyl, care a făcut parte din unitatea militară A4267, va fi înmormântat în satul Kulivți.

Militarul Semegen Valentin, soldat al unității militare A2962, va fi petrecut pe ultimul drum în Migovo. 

Igor Juk, omorât de pro-ruși lângă Lugansk, în urma unui bombardament al aviației ruse, a lăsat în urmă copii orfani de tată în Secureni.

Toți acești 4 bărbați care au lăsat acasă mame, soții sau copii în doliu ar fi putut să-și vadă în continuare de o viață pașnică, dacă Putin n-ar fi declanșat pe 24 februarie invadarea Ucrainei, dar, mai ales, dacă decidenții ucraineni de după destrămarea URSS ar fi recunoscut adevărul istoric că Bucovina și Basarabia sunt părți din România, redându-le țării-mame.